Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 17 Mayıs 2017

Beykoz’u “Şahane” anlattılar

Beykoz’da ilk defa sahne deneyimi yaşayan farklı mesleklerden oluşan “Beykoz Belediyesi Tiyatro Topluluğu” oyuncuları “Semt-i Şahane Beykoz” müzikal tiyatrosu izleyici karşısına çıktı. Oyun Başkan Çelikbilek’te izledi. 

Beykozluların sahnelediği “Semt-i Şahane Beykoz” müzikal tiyatrosu izleyici karşısına çıktı. Bir ilçe tarihinin ilk defa amatör ekiple sahnelendiği oyun profesyoneller kadar alkış aldı.

“Beykoz Belediyesi Tiyatro Topluluğu” Oyuncu, Yazar ve Yönetmen Göksel Arslan’ın yönetiminde 6 aylık sıkı bir eğitim ve hazırlık döneminin ardından izleyicileri selamladı.   

Tamamı ilçe sakinlerinden kurulu, çoğu ilk defa sahne deneyimi yaşayan farklı mesleklerden oluşan topluluk yarı kurmaca yarı gerçek olayların geçtiği oyunla beğeni topladı.  

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları ve tiyatroseverler izledi.

Onçeşmeler’den İlçe Tarihine Işık

Tanzimat döneminde geçen oyunda tarihi karakterleri ve gündelik yaşamı sergileyen oyuncular toplumsal dayanışma, komşuluk ve vefa gibi ilçede halen yaşayan değerleri izleyicilere aktardı. Oyun tarihsel süreçle kurmacanın iç içe geçtiği, Beykoz tarihi ve insanına ışık tutan bir yapıyla Beykoz’u anlatıyor.

Tarihi Onçeşmeler’in dekorunda sahnelenen hikâyede, müzikler ve tarihi şahsiyetler kâh dramatik kâh komik bir anlatımla tiyatroseverlere keyifli bir seyir sundu.  

Oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlanan oyuncular, yapım ve yönetim ekibi hep birlikte seyirci selamladı. 

selyus