Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 15 Ağustos 2014

Çekmeköy Belediyesi binleri ağırlıyor

Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı Bilgi evleri ve kültür merkezleri, yaz tatili boyunca BELNET ve Kütüphanelerde 7’den 70’e vatandaşları ağırlamaya devam e

Çekmeköy Belediyesi binleri ağırlıyor

Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı Bilgi evleri ve kültür merkezleri, yaz tatili boyunca BELNET ve Kütüphanelerde 7’den 70’e vatandaşları ağırlamaya devam ediyor.

Çekmeköy Belediyesi’ne bağlı bilgi evleri ve kültür merkezleri yaz aylarında da binlerce vatandaşı ağırlamaya devam ediyor. Yaz tatilinde ilçede bulunan gençler bilgi evlerinde ücretsiz kütüphane ve internet hizmetinden faydalanıyorlar.
Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz yaptığı açıklamada bilgi evleri ve kültür merkezlerinin işleyişi hakkında bilgiler verdi. Başkan Poyraz: “2010 yılında hizmete açtığımız Turgut Özal Kültür Merkezi’nde 450 kişilik gösteri salonumuz Haftanın 7 günü orada etkinliklerimiz oluyor. Sinema, çocuk sineması, yetişkin tiyatrosu, konser, sohbet programları, konferanslar, çocuk tiyatrosu gibi programlarda her ay binlerce vatandaşımızı ağırlıyoruz. 2013 yılında çocuk tiyatrolarımızı 10.754, yetişkin tiyatrolarımızı 9.025 kişi izledi.
Aynı kültür merkezimizin bir katında İSMEK kurslarımız var. El işi, dil, resim, mesleki kurslarda eğitim veriliyor. Aynı kültür merkezinde psikolojik danışmanlık merkezi bulunuyor.
Mehmet Akif Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Kültür Merkezi’nde kurslar ve seminerlerin yanı sıra İSÖM’le birlikte çalışan Belediye Engelliler Masası bulunuyor. Belediye Engelliler Masasında Çekmeköy’de yaşayan tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşıldı. Onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak ve sosyal hayata kazandırmak için çalışılıyor. Ayrıca engelli araçları ile belediyeye kaydını yaptıran tüm engellilerimizin ulaşım ihtiyaçları karşılanıyor. Aynı kültür merkezinde kamu görevlileri için işaret dili kursları verildi. Şimdi ilçedeki her kamu kurumunda en az bir kişi, duyma engelli vatandaşlarımıza iletişim kurabiliyor. Kültür Merkezlerimizde açılan kurslardan 2013 yılında 189 branştan 11.004 mezun verdik. Bilgi evleri ve Belnet’lerde çocuklarımız kitap okuma, ödev yapma ve bilgisayar kullanma fırsatı bulunuyor. 2013 yılında 8 merkezimizde tutulan kayıtlara göre 155.784 çocuk giriş yapmış. Bu yıl bilgi evlerimizde sms uygulaması başlattık. Evden bilgi evine gidiyorum diye çıkan çocuklarını merak eden aileler artık kurduğumuz sms sistemi ile meraklanmayacak. Bir çocuk bilgi evine girdiğinde çocuğunuz şuanda bilgi evinde şu faaliyete katıldı, çocuğunuz bilgi evinden ayrıldı diye mesaj gönderiliyor,” dedi.

Başkan Poyraz ve ilgili birimlerden sorumlu Belediye Başkan Yardımcıları kültür merkezlerini inceleyerek eksiklerini not alıyor burada bulunan çalışanlardan işleyiş, vatandaşlardan ise hizmetler ve memnuniyet hakkında bilgi alıyorlar.

Etiketler:
selyus