Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 16 Haziran 2015

Çekmeköy’de göz kamaştıran tezhip sergisi

Çekmeköy Belediyesi ve Taşdelen İSMEK işbirliği ile hayata geçirilen kurslarda eğitim alan öğrencilerin 80 eseri Çekmeköy Belediyesi Fuaye alanında sergilendi.

Çekmeköy Taşdelen İSMEK’te Tezhip eğitimi alan 15 kursiyer, bir yılın içinde ortaya çıkardıkları eserleri, yılsonu sergisinde görücüye çıkardı. Çekmeköy Belediyesi Fuaye alanında açılan sergiye, Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcıları Şenol Çetin, Fatih Sırmacı ve Şahmettin Yüksel ve Eyüp Yıldırım, katıldı. Eser sahiplerinin yakınlarının da yoğun ilgi gösterdiği sergide, yapım süresi dört yılı bulan eserler yoğun ilgi gördü.

Kurdele kesme töreninde konuşan Başkan Yardımcısı Şenol Çetin, “Tezhip, kültürümüzde olan, önemli sanatlarımızdan bir tanesidir. Bugün Çekmeköy Belediyesi ve Taşdelen İSMEK işbirliği ile hayata geçirilen kurslarda eğitim alan öğrencilerin eserleri sergileniyor. Sergi hakkında bilgi alırken, bir eserin 1 yıl ile 4 yıl arasında değişebilen yapım süreleri olduğunu öğrendik. Gerçekten büyük emek ve sabır isteyen bu sanata gönül veren tüm eser sahiplerini tebrik ediyorum,” dedi.

 

 

 

 

Etiketler:
selyus