Ana Sayfa EDEBİYAT 18 Şubat 2018

Çekmeköy’de ‘Şiirlerle Kudüs Özlemi’

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği ‘Şiirlerle Kudüs Özlemi’ etkinliğinde öğrenciler okudukları şiirlerle Kudüs’ü anlattı.

Çekmeköy Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile birlikte ‘Şiirlerle Kudüs Özlemi’ adlı şiir dinletisi düzenledi. Sultanahmet Kızlarağası Medresesinde gerçekleştirilen etkinliğe Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Sarı, TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ile birlikte yazar Ahmet Turgut, Ali Ural ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ney dinletisiyle başlayan etkinlikte Açık Fikir Platformu öğrencileri Kudüs’ü anlatan şiirler okudu. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı şiir dinletisi, vatandaşlardan tam not aldı.

“ALLAH’IN ÇİZGİLERİYLE ŞEKİL VERMEK İSTEYEN GENÇLİK YETİŞTİRMEK İÇİN GAYRET İÇERİSİNDEYİZ”

Etkinlik kapsamında Mehmet Akif’in şiirini okuyarak kısa bir konuşma yapan Çekmeköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Muhammet Sarı, “Bizim şiirde, sanatta her yerde inanan insanlar olarak dünyayı en büyük sanatkar olan Allah’ın çizgileriyle şekil vermek isteyen bir gençlik meydana getirmek için ciddi bir gayretin içerisindeyiz. İnşallah niyetimiz halis, niyetimizin halis olduğu içinde sonumuzunda iyi olacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

“İNŞALLAH ÖZGÜR KUDÜS İÇEN ZAFER ŞİİRLERİNİN YAZILDIĞI GÜNLERİ DE GÖRÜRÜZ”

Etkinlikte konuşma yapan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, “Kudüs’e ve bütün İslam şehirlerine biz bugünlerde hep ağıt yakıyoruz. Hüzünlü şiirler yazıyoruz. İnşallah özgür Kudüs’ün zafer şiirlerinin yazıldığı, Şam’a, Bağdat’a ve bütün şehirlerde zafere dair haykırışların yükseldiği günleri de görürüz diyoruz. Rabbimiz şiir şehir olan Kudüs’ü zalimlerden kurtarsın ve tekrar Müslümanların başkenti olma özelliğini de kazandırsın diyoruz” diye konuştu.

selyus