Ana Sayfa EDEBİYAT 19 Aralık 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydınlar Ocağı Kurucusu Yalçın’ın cenazesine katıldı

Edebiyat ve düşünce yazılarıyla tanınan Aydınlar Ocağı kurucularından Prof. Dr. Süleyman Yalçın için Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Yalçın’ın bir çok seveni katıldı.

Edebiyat ve düşünce yazılarıyla tanınan Aydınlar Ocağı kurucularından 90 yaşındaki Prof. Dr. Süleyman Yalçın, 3 haftadır tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. Prof. Dr. Yalçın için Fatih Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve çok sayıda seveni katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere katılımcılar Prof. Dr. Yalçın’ın ailesine başsağlığı diledi. Taziyelerin ardından Prof. Dr. Yalçın için cenaze namazı kılındı.

Alınan helalliğin ardından siyasi erkan tarafından omuzlarda taşınan Prof. Dr. Yalçın’ın naaşı toprağa verilmek üzere memleketine gönderildi.

selyus