Ana Sayfa EDEBİYAT 13 Nisan 2018

Genç Gelecek, geleceğin yazar gençlerini yetiştiriyor

“Esra Elönü ile Genç Kalemler Yazarlık Atölyesi” eğitimleri Cuma günleri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde veriliyor.

Gençlerin sanattan, edebiyata, spordan, müziğe kadar her branştan eğitim aldığı Genç Gelecek, geleceğin usta kalemlerini yetiştiriyor. Sancaktepe Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde Cuma günleri ‘Genç Kalemler Yazarlık Atölyesi’nde yazma yeteneği olan 15-25 yaş aralığındaki gençlere Yazar Esra Elönü rehberliğinde yazarlık eğitimi veriliyor.

Güçlü kalemlerin yetiştirilmesi ve gençlerin kendilerini etkin ve doğru izah edebilmeleri için her türlü imkânın verildiği Genç Kalemler Yazarlık Atölyesi’nde, her hafta bir yazınsal metnin öğelerinin neler olduğu ve dilin en önemli anahtar oluşunun nedenleri, gerçeklik ve kurgu ayrımı yapılıyor. Karakterlerin oluşturulma biçimleri, olay örgüsünün kurgulanışı gibi başlıkların yanı sıra, yazınsal metinde kelime oyunları nasıl yapılır bunlara yer veriliyor. Nereden başlamalı? Edebiyat nedir, Ne değildir, Ne yazmalıyım, Nasıl yazmalıyım? Metin çözümleme, olay dil, diyalog atölye programının başlıklarındandır. Söz sanatlarının (edebî sanatlar), ifadeye zenginlik kattığını, ifadenin etkisini artırmak ya da az sözle çok şey ifade etmek için kullanıldığını söyleyen Yazar Esra Elönü; özellikle metaforların önemine dikkat çekiyor. Atölyede didaktik bir öğretimin tamamıyla dışında, uygulamaya, karşılıklı tartışmaya, yorumlamaya dayalı bir çalışma biçimiyle eğitim veriliyor.

selyus