Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 29 Mart 2018

Esenler Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Kültür Kart’a büyük ilgi

Esenler Belediyesi’nin İstanbulluların kültürel – sanatsal etkinliklere ilgisini artırmak ve kültür programlarını ödüllendirmek amacıyla hayata geçirdiği “Kültür Kart” uygulaması sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

“Kültür Kart” sahipleri Esenler Belediyesi’nin etkinliklerine katılarak puan kazanıyor, kazandıkları  puanları ödüle dönüştürüyor. Uygulamanın ikinci ayında 1.040 kişi “Kültür Kart” sahibi oldu. Böylece Kültür Kartlılar, hem aktif olarak kültür – sanatı programlarında öncelik, hem de çeşitli ödüller kazanıyor. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, geçtiğimiz günlerde “Kültür Kart”ın tanıtımını yapmıştı.

Kültür Kartlılar katıldıkları her programa özel olarak kartlarına yüklenen puanlarla, yıl sonunda ödül gezilerine katılıyor. Kültür Kartlılar, kartlarında biriken puanlarla sanatseverler anlaşmalı işyerlerinden alışveriş yapabiliyor, ayrıca ödül tiyatro ve sinema bileti ayrıcalığından yararlanıyor. Kazandıkları puanlarla yıl sonunda çeşitli gezilerle de ödüllendirilen “Kültür Kart” sahipleri, beş yüz puana ulaştıklarında ücretsiz olarak “Müze Kart” sahibi oluyor. Kültür Kart sahipleri, edindikleri puanlara göre Kartepe Gezisi, Edirne Gezisi, Konya Gezisi, Karadeniz Turu, Akdeniz Turu, Kapadokya Gezisi, Güneydoğu Turu yanı sıra, Türki Cumhuriyetler Gezisi, Balkan Turu, Avrupa Turu, Kudüs Gezisi ve Umre Ziyareti de kazanabiliyor.

Kültür Kart sahipleri belediye hizmetlerinden de öncelikli olarak yararlanıyor. Kültür Kartlılara, gezi ve konserlerde de öncelik veriliyor. Kurumlarda çalışan veya öğrenci olan Kültür Kart sahipleri, etkinliklere katıldıklarında kurumlarına da ek olarak puan kazandırıyor. Kültür Kart ayrıcalıkları bunlarla da sınırlı değil. Kültür Kartlılar puanları karşılığında tablet bilgisayardan tuttukları takımın formasına, müzik enstrümanlarından kitap setlerine kadar birçok ödül de elde edebiliyor.

HAYALLERİNE KÜLTÜR KART İLE YÜRÜYORLAR

Kültür Kart sahipleri uygulamadan çok memnun… Kültür Kart’ı almasının sebebinin öncelikle tarihi ve kültürel geziler yapmak olduğunu söyleyen Rabiye Ünsal, “Kültür Kart’ın da etkisiyle programlara katıldıkça büyük keyif almaya başladım ve bu keyfimi yapacağım gezi ve ziyaretlerle taçlandırmak istiyorum” dedi.

Hayalinin Kudüs gezisi olduğunu belirten Mehmet Üçpınar, “Esenler Belediyesi’nin programlarına Kültür Kart almadan önce de sık sık katılıyordum. Şimdi Kültür Kart ile birlikte Kudüs gezisi hayalime bir adım daha yaklaşmış oldum” diye konuştu.

15 yaşındaki Hasan Taha Cerrahoğlu ise Kültür Kart sayesinde Umre ziyareti yapmak istiyor. Hasan Taha, “Kültür Kart ile verilen ödüllerin hepsi değerli ama ben özellikle Umre ziyareti yapmak istediğim için bu ödül çok anlamlı. Kültür Kart’ın genç yaşımda kutsal topraklara gitmeme vesile olması beni çok mutlu eder” ifadelerini kullandı.

selyus