Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 14 Mart 2017

Esenler’e yeni bir kültür merkezi

Esenler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak Esenler’e kazandırılan Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde ilk tiyatro oyunu sahnelendi, ilk konser gerçekleşti.

Esenlerlileri her ay birbirinden güzel yetişkin ve çocuk oyunlarıyla buluşturan Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’ne,  Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi de eklendi. Esenler’de yapımı tamamlanan Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi, Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin “Hassta Etme Adamı” isimli oyunuyla perdelerini açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, ücretsiz olarak Esenlerlilerle buluşan iki perdelik komedi oyununa tiyatroseverler büyük ilgi gösterdi. Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda, hastanelerde doktorların ve sağlık personellerinin başına gelen trajikomik olaylar anlatıldı.

SIRA GECELERİYLE BAŞLADI

Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi’nin ilk konserinde Türk Halk Müziği’nin sevilen seslerinden Zekeriya Ünlü öncülüğünde bir sıra gecesi düzenlendi. Şanlıurfa ile özdeşleşen sıra gecelerinin ustası Kazancı Bedih’in öğrencisi olan Zekeriya Ünlü, seslendirdiği türkülerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

selyus