Kadıköy’de profesyonelleri aratmayan resim sergi

Kadıköy’de profesyonelleri aratmayan resim sergi

Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Neriman Tokatlıoğlu’nun öncülüğünde resim kursiyerlerinin resmettiği ve profesyonelleri aratmayan ‘Atlar Resim Sergi’nin açılışı Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay’ın katılımıyla gerçekleşti.

Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitim Merkezi atlar konulu resim sergisine resim severler yoğun ilgi gösterdi. Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay’ın katılımıyla Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Atlar Resim Sergi’ndeki resimlere bakacak olursak profesyonel ressamları aratmayan resim kursiyerleri, birbirinden güzel at resimlerini çizerek konukların taktirini aldılar. 23 Nisan tarihine kadara açık kalacak olan ve mutlaka gezilmesi gereken ‘Atlar Resim Sergi’nin arka planında ki kahramanı Kurum Müdürü Neriman Tokatlıoğlu, iyi bir resim hocasıyla çalıştıkları için kendilerini şanslı gördüklerini ifade etti.

İsmi pek öne çıkmamış olsa da 200 ayrı kursla adeta bir Güzel Sanatlar Üniversitesi gibi insanlara hizmet veren Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitim Merkezi, özellikle 3 yıl önce kuruma müdür olarak atanan Neriman Tokatlıoğlu’nun sanat ruhlu düşüncesi çalışmalara hakim olmuş.

MÜDÜR TOKATLIOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Tunceli’de elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden 12 şehidimize Allah’ tan rahmet kederli ailelerine sabırlar dileyerek konuşmasına başlayan Erenköy Zihnipaşa Halk Eğitim Merkezi Müdürü Neriman Tokatlıoğlu, “Sonsuzluğa koşan dostlarımız dediğimiz ve konusu Atlara dair herşey olan, resim sergimizin açılışı için buradayız. Sergimizi onurlandıran kıymetli kaymakamımız Sayın Metin Kubilay ve tüm konuklarımıza değerli katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

Sonsuzluğa koşan dostlarımız dediğimiz atlar; az yiyecekle yetinip, her iklim şartlarına dayanabilme özellikleri ile insanoğlunun olduğu her yerde, varlığını sürdürmüşlerdir.

Asaletin, özgürlüğün, sonsuzluğun ve sadakatin sembolü olan atlar konulu tablolarımızla sizleri buluşturduğumuz bu serginin oluşmasında, en büyük emeğe sahip olan resim öğretmenimiz Melek Gençay’a ve bu eserleri bizlerle buluşturan kıymetli kursiyerlerimize huzurlarınızda teşekkür ederim. Yüreğinize ve emeğinize sağlık. Sağolun, varolun.” dedi.

selyus