Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 10 Nisan 2017

Kaşıtoğlu, “Fuar, sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında ülkemize örnek”

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, “Sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında ülkemize örnek olan fuar, inşallah önümüzdeki yıllarda diğer bölgelerimize de örnek teşkil edecektir.”

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen, ilçedeki okul müdürleri ile istişare toplantısında 3. Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı’yla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ve Milli Eğitim şube müdürleri ve Beykoz’un tüm okullarının müdürleri hazır bulundu.

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Türkiye’nin ilk Çocuk Kitapları Fuarı’nın bu yıl ilçemizde 3. kez gerçekleşeceğini söyledi. 22-30 Nisan tarihleri arasında yapılacak Beykoz Çocuk Kitapları Fuarı ile ilgili bilgi vererek, tüm okul yönetimlerinden öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırılması amacıyla fuara destek için katılım sağlanması gerektiğini ifade etti.

“BU YIL Kİ ÇOCUK KİTAPLARI FUARIMIZIN ANA TEMASI ‘GELECEĞE YÖN VERENLER’”

Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Beykoz Belediyesi olarak Başkan Yücel Çelikbilek’in eğitim konulu çalışmalara her zaman üst düzey hassasiyet gösterdiğini ve destek olduğunu belirtti. Fuarın bu yıl ana temasının ‘Geleceğe Yön Verenler’ olduğunu kaydeden Kaşıtoğlu, “Bu yıl da dopdolu bir fuarla karşınızda olacağız. Anasınıfından liseye kadar tüm öğrencilere hitap edecek bir zenginlikte olan fuar Türkiye’nin bu alandaki en büyük yayınevlerini ve yazarlarını ağırlayacak. 75 yayınevi ve 75 yazarın konuk olacağı fuarda tiyatral ve sosyal etkinliklerin yanı sıra kitap hediye çekleri ve kitap ödüllerinin dağıtılacağı dopdolu 9 gün olacak. Bu yıl 40 bin ziyaretçiyi hedeflediğimiz fuarda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği yaparak, tüm öğrencilerimizi ve ailelerini fuarda konuk etmeyi hedefliyoruz. Sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında ülkemize örnek olan fuar, inşallah önümüzdeki yıllarda diğer bölgelerimize de örnek teşkil edecektir. Bu vesileyle fuarımıza destek olan tüm kamu kuruluşlarına ve yayınevlerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARA VERECEĞİNİZ EN GÜZEL HEDİYE KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAKTIR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, konuyla ilgili olarak, “Çocuklara vereceğiniz en güzel hediye kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Ben de öğrenciyken gittiğim fuardan aldığım kitapları daha bir zevkle okurdum. Kitap fuarına çocuklarınızı getirmek, iyi bir kültürel etkinlik ve hizmettir. Kendilerinin bizzat fuarı gezerek kitap almaları, onları motive edecektir” dedi.

Programın devamında toplantıda bulunan yöneticiler, fuarla ilgili olarak karşılıklı öneri ve taleplerini sunarak, belediye nezdinde Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu’na ve tüm yetkililere teşekkür ettiler. Ardından Beykoz Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından (RAM) Öğrenci Merkezli Örgütlü Eğitim Programının sunumu yapıldı.

selyus