Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 6 Kasım 2016

Kemal Sunal’a doğum günü

Türk sinemasının komedi ustası Kemal Sunal’ın 72.’nci yaş günü, ailesinin ve sanatçı dostlarının katılımı ile renkli bir seremoni eşliğinde kutlandı. Emel Sayın ve Perran Kutman’ın da katıldığı yaş günü kutlamasında Sunal’ın Mavi Boncuk filminde kullandığı 1937 model araç, afiş ve görselleri ile sergilendi.

Yeşilçam’da seyirciyi bugüne kadar en çok güldüren isim olmayı başaran Kemal Sunal, ölümünün 16’ncı yılı ve doğumunun 72’nci günü nedeniyle anıldı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği programa, Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal, kızı Ezo Sunal, sanatçı Emel Sayın, Perran Kutman, Hababam Sınıfı oyuncuları ve çok sayıda oyuncu katıldı. Programda, Sunal’ın farklı filmlerde kullandığı klasik otomobiller görseller eşliğinde sergilendi. Sunal’ın Şabaniye ve Hababam Sınıfı filminde kullandığı orijinal kostümler de sevenlerine gösterildi.

“SEVGİLİ KEMAL KEŞKE ARAMIZDA OLSAYDI, ŞİMDİ BERABER BİR DOĞUM GÜNÜ KUTLASAYDIK”

Programa katılan sanatçı Emel Sayın, “Bir şey hazırlandığını biliyordum. Heyecanlıydım ama buraya gelince çok tuhaf oldum. Etkilendim. Çok teşekkür ediyorum İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğine ve sizlere çok teşekkür ediyorum. Sevgili Kemal Sunal için hazırlanmış bir gün. İnanılmaz bir şey düşünün yani 1974 yılına döndüm. Keşke bu sevgili arkadaşlar aramızda olsalardı. O halının içine girdim ben öyle kaçırmışlardı biliyorsunuz o sahne çok sevildi. Ne kadar özledim şu anda onları size anlatamam. Ne kadar uyumlu bir ekiptik. Birbirimize karşı hem sevgi doluyduk, hem saygı doluyduk. Ertem Eğilmez ne kadar önemli bir yönetmen iyi ki tanıdım onu. İyi ki bu filmleri yaptık. Bu arkadaşlarımızı tanımak onlarla beraber olmak büyük bir şanstı doğrusu. Halit hasta gelemedi, Münir ağabey hasta gelemedi. Diğer arkadaşlarımızı kaybettik. Bir Metin Akpınar var. Bir ben varım. Çok güzel günlerdi bu filmler artık klasik oldu. Biliyorum Türk halkı gönlünde her zaman onlara olan sevgiyi muhafaza edecek. Sevgili Kemal keşke aramızda olsaydı şimdi beraber bir doğum günü kutlasaydık” diye konuştu.

“KEMAL AĞABEY YEŞİLÇAM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR İSİMDİR”

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay ise, “Yeşilçam’a saygı temalı aktivitelerimiz kapsamında büyük usta Kemal Sunal’ı dostlarıyla birlikte anacak olmak mutluluk verici. Emel Hanım’ın ise davetimizi kırmayarak aramızda olacak olması bizi heyecanlandırıyor. Kemal ağabey Yeşilçam için çok büyük bir isimdir. Filmlerinde zekasıyla hep kötülerle mücadele etmiş, haksızlıkların karşında durmayı ve daima doğru yolu öğretmiştir bizlere. Yaş günü sebebiyle bugün Kemal ağabeyin hem filmlerinde kullandığı hem de bizzat uzun süre yaşamında kullandığı iki aracı etkinliğimize davet ettik. Sağolsun aile hem kostümlerini getirdi hem Hababam Sınıfı hem Şabaniye kostümlerini” ifadelerini kullandı.

“DOĞUM GÜNÜNDE ANILMASI BİZİM ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR DURUM”

Kemal Sunal’ın eşi Gül Sunal ise, “Kemal’in doğum gününde anılması tabi çok güzel. Güzel bir etkinlik olmuş. Arabaları, Mavi Boncuk’ta kullandığı arabanın burada olması büyük sürpriz oldu bizim için. Güzel bir etkinlik tabi doğum gününde anılması bizim önem verdiğimiz bir durum. Daha neşeli etkinliklerde eşimizle dostumuzla bir arada olmak güzel emeği geçenlere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Etkinliğe katılan Sunal’ın kızı Ezo Sunal, babasının artık unutulmayacağını söyleyerek, “Burada olduğunuz için ayrıca bu organizasyon için de çok teşekkür ederim. Çok keyifli çok güzel ve zaten biliyoruz görüyoruz ki artık unutulmayacak. Onun mutluluğuyla buradayız. Ben de kızı olmaktan öte büyük hayranıyım. Hayranı olduğunuz birinin kızı olmak da çok özel gerçekten” dedi.

Oyuncu Perran Kutman ise Kemal Sunal’ı çok özlediğini belirterek, “Çok özledik. Çok güzel günlerin dostuydu. Dostlukların önemi artık maalesef kalmadı. Öyle özlüyorum ki bütün kaybettiğim dostlarımı. Yaşdaşlarımı özlüyorum çünkü çok sevgiyle saygıyla büyüdük biz. Büyüklerimizin yanında ne yapmamız gerektiğini biliyorduk. Onlar da bizi koruyordu. Şimdi biraz korunaksız kaldık galiba. Dostlukları özlüyoruz işte şimdi dostumuzla beraber olmak için geldik buraya” ifadelerini kullandı.

Türk Sineması’nın bir dönemine damga vurmuş olan Kemal Sunal, oynadığı filmlerle büyük çıkış yakaladı, iyi ve saf adam rolleriyle büyük beğeni kazandı. Sanatçı, komedi filmleri ağırlıklı olsa da dram türündeki filmlerde de yer aldı. Tiyatro kökenli olan sanatçı yaşamı boyunca 82 filmde rol aldı.

selyus