Ana Sayfa MÜZİK 9 Mart 2018

Ajda Pekkan Üsküdar’da iz bıraktı

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘İz Bırakan Kadınlar Zirvesi’ne Ajda Pekkan katıldı. Down sendromlu Milli Sporcu Fatma Çağla Demir’in Ajda Pekkan’ın ismini unutunca sahnede komik anların yaşandı.

Üsküdar Belediyesinin ev sahipliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bu yıl 2’ncisi  Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde İz Bırakan Kadınlar Zirvesi düzenlendi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in ev sahipliğinde, gerçekleşen zirveye Süper Star Ajda Pekkan, 15 Temmuz Şehidi Cuma Dağ’ın eşi Rukiye Dağ, Başörtülü Basketbolcu Indira Kaljo, Modacı Zeynep Kartal, “2017 İsveçli Kahramanlar” yarışmasında ‘Yol Gösterici” dalında “Yılın Kahramanı” ödülünü alan Fatma İpek Alcı ve down sendromlu Milli Yüzücü Fatma Çağla Demir konuşmacı olarak katıldı.

“KADIN GELECEK NESİLLERİN MİMARIDIR”

Zirvede konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “8 Mart kadınların özel olduğunu dikkat çekmek, özellikle dünyada kadınlara yönelik şiddeti ve istismarı lanet etmek, böyle saldırılara maruz kalan hanımları her zaman yanında olduğunu ifade etmek, bir kez daha dünyamızın anlamlandıran hayatımızı şekillendiren hanım sultanlara her fırsatta saygı gösterilmesini ifade etmek üzere tahsis edilmiş bir gündür. 8 Mart Bizim için siz hayatımızdaki hanımefendilerin kıymetini dile getirmek için. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sadece küçük bir vesiledir. Çünkü kadınlarımız başımızın tacı, çünkü kadınlarımız dertlerimizin ilacı, çünkü kadınlarımız biz erkekler için bir eş, bir anne, bir evlat ve en önemlisi de hayata mutlulukla bakabilme adına feyz aldığımız kutlu varlıklardır. Sevgili hanımlar iyi ki varsınız. Kadın gelecek nesillerin mimarıdır. Kadın vatan müdafaasına asker yetiştiren kutlu bir armağandır. Şehit evladının arkasından döktüğü yaşta saklı tevekkülü ile sabrı ile şehit anasının onuru olmanın gururu kadında saklıdır” dedi.

“GALİBA BU AN BENİM SAHNEDE ŞARKI SÖYLEDİĞİM ANDAN ÇOK DAHA HEYECAN VERİCİ”

Konuşmasına kadınlar gününü kutlayarak başlayan Ajda Pekkan, “Galiba bu an benim sahnede şarkı söylediğim andan çok daha heyecan verici. Saygıdeğer konuklar, Böylesine özel bir günde, böylesine özel bir etkinlikte, bu kadar kıymetli konuklarla birlikte sizlerin huzurunda olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bugün burada, her biri farklı kulvarda, tarihe, hayata iz bırakan hemcinslerimle birlikte anılmak gerçekten benim için çok anlamlı. Teveccühünüzden ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Bildiğiniz üzere altmışlı yıllardan bu yana sanatımla huzurlarınızda yer alıyorum. Yaşadığım hayatı, tüm kabiliyetimi ve özverimi sanatıma vakfettim desem yanlış olmaz. Eğer bugün iz bırakmayı konuşuyorsak, benim hayat felsefeme göre iz bırakmanın tek bir koşulu oldu. Yaptığın işe, kabiliyetine, varoluşuna saygı. Daha sonra senin sevenlere, dinleyenlere, peşinden gelenlere. Yeri gelip kısıtlı gelirinin belki de son kısmı ile senin albümünü alıp dinleyen, sevdiklerine hediye edenlere saygı ve elbette ülkene, yaşadığın topluma ve o toplumun değerlerine saygı. Biz sanatçılar, ancak bu şekilde halkımızın bize gösterdiği teveccühe layık olabiliriz. Ben de yıllardır her şeyimi ortaya koyup, büyük fedakarlıklarda bulunarak sanatımla bugünlere geldim. Bir gün olmadı, ne sanatıma ne sevenlerime ne de ülkeme, yüce değerlerine; saygısızlık yapmadım. Türkiye’mize, cennet vatanımıza her zaman layık olmaya çalıştım. Bir sanatçı olarak, bizi biz yapan kutsal değerler ışığında, içinde yetiştiğim topluma ses ve nefes olmak için gayret gösterdim” şeklinde konuştu.

MİLLİ SPORCU SALONDAKİLER KAHKAHAYA BOĞDU

Zirveye konuşmacı olarak katılan ve göğsündeki Türk Bayrağı’nı ve boynundaki madalyayı gösteren down sendromlu Milli Sporcu Fatma Çağla Demir salondakilere teşekkür etti. Ardından Milli Sporcu Fatma Çağla Demir, “Bu sanatçı kimdi, kimdi sana diyorum. Bu kadın kimdi” diyerek sunucu Yeliz Güler’e seslendi. Milli Sporcunun yanına gelen Sunucu Yeliz Güler, “Tabi ki süper star Ajda Pekkan” deyince salondakiler gülerek alkış tuttu. Yeliz Güler, Milli Sporcu Fatma Çağla Demir’i öptükten sonra mikrofonu almak istedi. Demir, mikrofonu vermek istemeyince salonda hoş görüntüler ortaya çıktı.

‘OSMANLI SULTANLARI DEFİLESİ’

Zirvenin finalinde defile kapsamında; Hürrem Sultan, Kösem Sultan, Nurbanu Valide Sultan, Mihrimah Sultan, Esma Sultan, Hatice Sultan, Safiye Valide Sultan, Ayşe Sultan gibi Osmanlı tarihinde en az padişahlar kadar büyük bir öneme sahip Osmanlı sultanlarının kıyafetleri sergilendi.

selyus