Ana Sayfa MÜZİK 1 Şubat 2015

Başkan Nuhoğlu, Barış Manço’yu anma gecesinde

Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılan Barış Manço’yu anma gecesine katılan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Barış Manço 81300’ün yani posta kodundan hareketle Moda’nın tüm dünyada tanınmasını sağladı”

Barış Manço ölümünün 16. yılında anıldı. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılan ve Kurtalan Ekspres ve Moğolların sahneye çıktığı anma gecesinde Cem Karaca’nın oğlu Emrah ve Barış Manço’nun oğulları Doğukan ve Batıkan Manço birlikte babalarının şarkılarını söyledi.

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılan anmaya, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Lale Manço, Barış Manço’nun oğulları Doğukan ve Batıkan Manço, şair – yazar Sunay Akın ve çok sayıda Kadıköylü katıldı.

Gecede konuşan Sunay Akın “Geçtiğimiz yüzyılda sanatın her alanında 10 sanatçı seçilecek deseler bir tanesi benim için Barış Manço’dur” dedi.

Geceye katılan Cahit Berkay ise Barış Manço ile ilgili anılarını paylaştı.

Barış Manço müzesi için Kadıköy Belediyesi’ne de teşekkür eden Lale Manço Ahıskalı, müzeyi açıldığından bu yana yüz on bin kişinin gezdiğini söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise yaptığı konuşmada sanatçının Adam Olacak Çocuk Programına atıf yaparak “Barış Manço 81300’ün yani posta kodundan hareketle Moda’nın tüm dünyada tanınmasını sağladı” dedi.

 

 

Etiketler:
selyus