Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 19 Mayıs 2017

Sancaktepe Belediyesi ‘7 Bölge 1 Film’ projesi mülakatları tamamlandı

Sancaktepe Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve her yıl ülke gündemine ilişkin bir tema üzerine sinema filmi çekecek olan ‘7 Bölge 1 Film’ projesi için Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce gencin yoğun ilgi gösterdiği proje için mülakatlar tamamlandı.

Sancaktepe Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve her yıl ülke gündemine ilişkin bir tema üzerine sinema filmi çekecek olan ‘7 Bölge 1 Film’ projesi gençlerden büyük ilgi gördü.  7 Bölge 1 Film projesi kapsamında gençler, 7 ünlü yönetmen ve 7 ünlü oyuncuyla Türkiye’nin 7 ayrı bölgesinde, bu yılın teması olan ‘15 Temmuz Direnişi’ filmini çekecek.

Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce gencin yoğun ilgi gösterdiği proje için mülakatlar tamamlandı. Mülakatta başarılı olan gençler uzman eğitimci kadrosu ile sinema akademisi eğitimlerine başladı. Sinema Akademisi eğitimleri, Sancaktepe’deki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesinde yapılıyor. Eğitimler 4 ana başlık altında veriliyor. Bunlar; Sinema Tarihi ve Kavramlar, Senaryo, Film Yapım ve Oyunculuk. Gençler 6 hafta sonu yoğunlaştırılmış, teorik ve pratik sinema eğitimi alıyor.

“15 TEMMUZ FİLMİNDE YER ALMAK GURUR VERİCİ”

Gençler, neden projede yer almak istediklerini ise şöyle anlattı;

Eray Elmalı; “Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bizler onların sayesinde iyi bir yerlere geleceğiz inşallah. 7 Bölge 1 Film projesinin iyi bir proje ve 15 Temmuz direnişini de konu edindiği için anlamlı olduğunu düşünüyorum. Bu proje bize oyunculuk hayatımızda da tecrübe sağlayacak ve iyi bir sanatçı olmamızın yolunu açacak.”

Cenk Gümüş; “Oyunculuk ilgi alanım olduğu için Sinema Akamedisi’ne dahil olmak istedim. Sancaktepe Belediyesi, sinema ve tiyatro alanında çok güze, anlamlı projeler yapıyor. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve ekibine, böyle bir projeyi hayata geçirdiği ve biz gençlere böyle bir imkan sunduğu için çok teşekkür ediyorum.”

Enes Kamil Şahin; “Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Tiyatro Kulübü’nde 3 yıldır tiyatro eğitimi alıyorum. Tiyatro çok sevdiğim bir dal.  Ancak kamera arkası oyunculuğunu ve kendi performansımı da merak ediyorum. Bu proje sayesinde bu yeteneğimi de keşfetme imkanı bulacağım için mutluyum.”

Faruk Akdemir; “Sancaktepe Belediyesi’ne, Belediye Başkanımız İsmail Erdem’e böyle bir projeyi hayata geçirdiği ve gençlere böyle bir imkan sundukları için çok teşekkür ediyorum. Ben de oyuncu olmak istiyorum bunun için katılmak istedim.

Emir Yasin Tüzünoğlu; “Bu proje, kişinin kendini görmesi için çok büyük fırsattır. İnsanlar normal hayatta kendilerini dışarda ne yaptıklarını pek fazla göremezler. Kamerayla çekildiğinde kendini ve mimiklerini nasıl yaptığını görürler. Bu proje bizler için yararlı ve güzel proje. Bizim de yapacağımız YooTube dizimiz var. Bu çalışma öncesi ciddi bir tecrübe kazanmış olacağız.”

Havva Sayal; “Sinema; insanı geliştiren, ilerleten, örnek bir insan olmasını sağlayan, tecrübe sahibi yapan sevdiğim bir meslek. Böyle bir projenin gerçekleştirilmiş olması çok heyecan verici. Desteklerinden dolayı Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’e ve ekibine teşekkür ediyorum.”

İlginizi çekebilir

Tiyatrocu Ferhan Şensoy öldü

Tiyatrocu Ferhan Şensoy öldü

selyus