Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 28 Mayıs 2016

Sancaktepe Belediyesi’ne “Herkes İçin Kütüphane” ödülü

Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi’nin girişimiyle başlatılan “Herkes İçin Kütüphane” Projesi kapsamında Antalya ‘da düzenlenen sempozyumda ondan fazla kütüphaneye sahip olan belediyelere plaket takdim edilirken 16 kütüphaneye sahip olan Sancaktepe ilçe adına plaketi Sancaktepe Belediyesi Kütüphane Müdürü Yavuz Kul aldı.

Resmi sloganı “Yerel Dönüşüm, Küresel Erişim” olan Herkes İçin Kütüphane Programı ile il, ilçe ve belde belediyelerine ait belirli sayıdaki yerel yönetim kütüphanesinde köklü bir değişim ve gelişimin harekete geçirilerek bölgelerindeki vatandaşlar için birer “cazibe merkezi” haline gelmeleri öngörülüyor. HİK Programı ile sadece yerel yönetim kütüphanelerini toplum merkezlerine dönüştürmekle kalmayıp, aynı zamanda kadınlara, yaşlılara, gençlere, işsizlere, engellilere ve kırsal kesimlerde yaşayanlara, etki değerlendirme alanlarına da dahil olan, ekonomik gelişme, eğitim, iletişim ve kültür konularında kazanımlar sağlanması amaçlanıyor.

Yerel yönetimlere ait kütüphaneleri, vatandaşların bilgi gereksinimlerini karşılayan birer cazibe merkezi haline getirmeyi planlayan proje kapsamında Antalya’da düzenlenen sempoyumda Sancaktepe Belediyesi’ni Kütüphane Müdürü Yavuz Kul ve Kütüphane görevlileri temsil etti. Yaklaşık 200 kişinin katılımı ile gerçekleşen ve 3 gün sürecek olan sempozyumda 10’dan fazla kütüphaneye sahip olan belediyelere verilen ödülü Belediye Başkanı İsmail Erdem adına Yavuz Kul aldı.

selyus