Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 1 Aralık 2017

Sancaktepe Belediyesi’nin “7 Bölge 1 Film” projesine Altın Karınca Belediyecilik Ödülü

Marmara Belediyeler Birliği tarafından 2017 yılı Altın Karınca Belediyecilik Ödül Törenin de, Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sanat kategorisinde “7 Bölge 1 Film” projesi ile Altın Karınca Belediyecilik Ödülü’nün sahibi oldu.

30 Kasım Perşembe günü gerçekleşen ödül töreninde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Mevlüt Uysal’ın konuşmasının ardından 9 ayrı kategoride 47 ödül sahiplerine verildi.

Sancaktepe Belediyesi, kültür ve sanat kategorisinde 15 Temmuz destanını anlatan “7 Bölge 1 Film” projesi ile Altın Karınca Belediyecilik Ödülü’nün sahibi oldu. Belediye Başkanı İsmail Erdem, böylesine anlamlı bir projenin ödüle layık görülmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “15 Temmuz kâbus dolu bir geceydi. Başta cumhurbaşkanımızın güçlü iradesi ve vatandaşlarımızın birlik beraberliği ile karanlık geceyi aydınlığa çevirmiştik. Büyük bir destan yazdık millet olarak. Milli duygularımız yeşerdi, bir diriliş destanıydı o gece. 140 gencimiz 7 bölgede 7 ünlü yönetmen, 7 ünlü oyuncuyla, şuan çekimleri biten, montaj aşamasında olan, 15 Temmuz’u sinema perdesine aktaracak. 7 kısa film birleştirilecek. Ve sinema perdesine aktarılarak 15 Temmuz başta gençlerimizin hafızalarına kazınmış olacak” şeklinde konuştu.

selyus