Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 27 Eylül 2016

Sancaktepe Kitap Fuarı başlıyor

Sanatın ve sanatçının dostu Sancaktepe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 5. Sancaktepe Kitap Fuarı, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in ev sahipliğinde 30 Eylül Cuma günü Samandıra Saat Kulesi önünde açılıyor…

Sancaktepe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 5. Sancaktepe Kitap Fuarı’nda bu yıl da birçok yazar ve şair; söyleşi, şiir dinletisi ve imza günleri ile okurlarıyla bir araya gelecek.  

Samandıra Saat Kulesi önünde bu yıl 5.’si düzenlenecek olan Sancaktepe Kitap Fuarı, 30 Eylül Cuma günü ziyaretçilerine kapılarını açacak. 9 Ekim Pazar günü sona erecek olan Kitap Fuarı’nı kitapseverler 10 gün boyunca 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret etme fırsatı bulabilecek.

Kitapları sevdirmek, kitap okuma bilincini yerleştirmek, kitapseverleri yazar, şair ve yayınevleri ile buluşturmak amacıyla düzenlenen kitap fuarında ziyaretçiler; okul kitapları, test kitapları, çocuk kitapları, edebiyat, bilim, sanat ve fikir kitapları olmak üzere her yaşa ve her tarza hitap eden kitap ve yayına ulaşabilecek.

FUARA KATILACAK YAZARLAR

Geleneksel hale gelen Sancaktepe Kitap Fuarı’nda kitapseverler bu yıl, Hikmet Anıl Öztekin, Ahmet Taşgetiren, Turgay Güler, Mustafa Armağan, Nurullah Genç, Bahadır Yenişehirlioğlu,  Ahmet Alpan, Ali Erkan Kavaklı, Yusuf Samet Çakır, Demirhan Kadıoğlu, M. Ali Bulut, Metin Uçar, Kazım Yurdakul, Mine İzgi, Melih Tuğtağ, Sıtkı Aslanhan, İbrahim Ünsal, Selahattin Yaylamaz, Bilal Sami Gökdemir, Nermin Taylan, Zeynep Sey, Abdullah Murat Arsel, Mustafa Uslu Ve Bilal İşgören başta olmak üzere 143 yazarla bir araya gelecek.

FUARA KATILACAK YAYIN EVLERİ

Samandıra Saat Kulesi önünde gerçekleştirilecek olan fuarda bu yıl; O2 Yayınevi, Son Kitap, 40’lar Kulübü Yayınevi, Zinde Yayınevi, Türkiye Psikologlar Ve Psikiyatriler Derneği Yayınları, Hepsi Çocuk Yayınları, İlmek Yayınları, Önemli Yayınları, Nakkaş Yayınları, C Planı Yayınları, Mola Kitap, Nostalji Sahaf 1960, Kanes Yayınları, Lades Kitap, Ren Kitap, P Kitap, 5 Şubat Yayınları, Akıl Fikir Yayınları, Cağoloğlu Yayınevi, Ma’ruf Yayınları, Hiç Yayınları, Ferfir Yayınları, Rumuz Yayınları, Bizim Kitaplar, Özlem Yayınevi, Ava Yayınları, Tefrika Yayınları, Zafer Yayınları, Uğurböceği Yayınları, 44 Yayınları, Özyürek Yayıncılık, Mühür Kitaplığı, Mühür Çocuk, Çalışkan Çocuk Yayınları, Kozmos Yayınları, Yediveren Yayınları, Gönül Yayıncılık,  İTÜ-İMES Yayınları,   Yapı Kredi Yayınları, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Nida Yayınları, Derman Yayınları, Kırıntı Yayınları, Çeksed (Çağdaş Edebiyat Kültür Sanat Eğitim Derneği), Parafiks Yayınevi, Akıl Oyunları Sepeti, Darüttıba Yayınları, Puslu Yayıncılık, Sarissa Yayınları, Semerkand Yayınevi, Hacegan Yayınevi, Şadırvan Yayınevi, Mostar Yayınevi, Haşemi Yayınevi, Fidan Yayınevi, Mavi Uçurtma Yayınevi, Eşik Yayınevi, Semerkand Çocuk Yayınevi, Parıltı  Yayınları, Can Yayınları, Epsilon Yayınları, Nokta Yayıncılık, Çınaraltı Yayın, Şule Yayınları, Kerasus Kitap, Grifing Kitap, Artikel Yayıncılık, Wızart Edutainment, Hayrat Neşriyat, Dolce Vita Kitap, Yuka Kıds, Az Kitap, Ahir Zaman Yayınevi, Yakamoz Yayınları, TÜRDAV, Burç Yayınevi, Uysal Kitabevi, Siyer Yayınları, Edam Yayınları, Çikolata Yayınevi, İpek Yayınları, Nesil Yayınları, Nesil Çocuk, Medine Pazarı – Kitap Sarayı, Hayat Yayınları, Genç Hayat Yayınları, Çilek Yayınları, Beyaz Balina Yayınları, Arkadya Yayınları, Koridor Yayınları, Go! Kitap, Alfa Yayınları, Server Yayınları, Kitap Yeli Yayınevi, Şemseddin Yeşil Kütüphanesi, Neşeli Yayınevi, Kampüs Yayınevi, Karma Kitaplar, Erkam Yayınları, Tdv Yayınları, Genç Vizyon Yayınları, İlke Yayıncılık, Yüzakı, Ephesus Yayınları olmak üzere 100’ü aşkın yayın ve yayınevi yer alacak.

Özellikle, okul çağındaki öğrencileri kitapla buluşturmak amacıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yürütülen çalışma ile okuldaki öğrencilerin belediye tarafından sağlanan toplu taşıma araçları ile fuarı ziyareti sağlanacak.

selyus