Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 1 Ekim 2016

Sancaktepe Kitap Fuarı’na yoğun ilgi

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Sancaktepe Kitap Fuarı ve 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ile AK İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Osman Boyraz’ın katılımı ile açıldı.

Sancaktepe Belediyesi tarafından 5.’si düzenlenen Sancaktepe Kitap Fuarı ve 15 Temmuz resim sergisine kitapseverler yoğun ilgi gösterdi.  145 yazarın okurlarıyla buluşacağı fuarda binlerce eser 10 gün boyunca kitapseverlerin beğenisine sunulurken 15 Temmuz’da yaşananlar da resim sergisinde gözler önüne serilecek. Samandıra Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleşen 5. Sancaktepe Kitap Fuarı ile 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi’ne AK İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Osman Boyraz, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, AK Parti Sancaktep İlçe Başkanı Adil Kandemir, Sancaktepe Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Turgay Akpınar, AK Parti Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Esra Başar, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdür Hüseyin Aydoğdu, Akit Tv. Derin Kutu program yapımcısı Sabri Balaman, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ile çok sayıda konuk katıldı.

 

Fuar ve resim sergisinin açılışı öncesinde mehteran takımı sahne aldı. Sonrasında kurdele kesimiyle açılan kitap fuarı ve resim sergisini, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem milletvekilleri ile birlikte gezdi.

Kitap fuarında bir konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Beşinci organizasyonumuzu yapıyoruz. 105 yayınevi ve 86 standımızla 10 binlerce eseri kitapseverlerle buluşturduk. Sancaktepe halkı başta gençlerimiz olmak üzere kitap okumaya alıştılar. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişimi yönelik burada bir fotoğraf sergimiz var. Şehitlerimiz anısına 15 Temmuz’un o karanlık geceyi aydınlığa çıkaran şehitlerimiz anısına bu sergiyi de açmış olduk. Tüm şehitlerimize rahmet dilerken yaşayan gazilerimize, yaralı olan gazilerimize Allah’tan şifalar diliyoruz. Ve 15 Temmuz’u çocuklarımızın zihinlerine kazımak istiyoruz. Çünkü 15 Temmuz Çanakkale ruhuyla kazanılmış büyük bir zaferdir. Bu millet 1453’ü, İstiklal harbini, Sarıkamış’ı, Çanakkale’yi nasıl unutmadıysa 15 Temmuz darbe girişimini de unutmayacak” dedi.

Daha sonra sözalan AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “Konuşmama başlarken belediye başkanımızı tebrik ediyorum. İnsanoğlunun belki yaşamak için en çok ihtiyaç duyduğu şeyler arasında havacı asliye diye aslı ihtiyaçların içerisinde kitap yer edinememiş olsa bile hayatımızda en önemli şeylerden bir tanesi kitaptır.  Bilgiye sahip toplumları tarih boyunca etrafına ışık yaymakla birlikte nasıl hüküm sürdüklerini tarihten okuyoruz. Günümüzde de şahit oluyoruz.  5. Sancaktepe Fuarı’nın, kitapseverlere ve Sancaktepelilere hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

145 yazarın bir araya geleceği kitap fuarı 10 gün açık olacak. Kitapseverler fuarı 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilecek.

selyus