Ana Sayfa TARİH 27 Ocak 2015

Başkan Türkmen, “Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız”

Üsküdar Kent Konseyi toplantısında bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Hepimiz elimizi taşın altına koymalı; Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmeli, sahip çıkmalıyız” 

Üsküdar Kent Konseyi, 2015 Yılı 1. Dönem Genel Kurul toplantısını Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katılımıyla Altunizade Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Üsküdar İlçe Eğitim Müdürü Sinan Aydın, siyasi parti temsilcileri, Üsküdar İlçesi mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli grubu katıldı.

Üsküdar’ın kısa bir tanıtım videosunun izlenmesiyle geçildi.  Açılış konuşmasını Üsküdar Kent Konseyi Başkanı Cemal Gürsel Aycibin yaptı. 

DAHA ŞEFFAF BİR ÜSKÜDAR, DAHA YAŞANABİLİR BİR ÜSKÜDAR İÇİN NELER YAPILABİLİR 

Başkan Aycibin konsey çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aycibin, “Kent Konseyi’nin amacı, kent yaşamında kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, yönetim ve yerinde yönetim ilkelerinin hayata geçirilmesi çalışmaları, Kent Konseyi’nin çalışma ilke ve prensipleri mevcut kanunda düzenlenmiştir. Daha şeffaf bir Üsküdar, daha yaşanabilir bir Üsküdar için neler yapılabilir. Tüm bunları istişare ederek, sonraki çalışmaların takvimini oluştururken sizlerinde görüşlerinizi almak istiyoruz” dedi. Aycibin, görüş ve fikirlerini paylaşmak için toplantıya katılanlara teşekkür ederek sözlerini noktaladı.

Aycibin’den sonra kürsüye çıkan Üsküdar Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Çelik, konseyin çalışmaları, çalışmalara katılan kurum kuruluşlar STK’ların yapmış olduğu faaliyetler hakkında açıklamalarda bulunup madde madde sıraladı.

Daha sonra kürsüye çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kent Konseyi’nin 2. dönem 1. çalışma toplantısını yaptıklarına dikkat çekerek, “İnşallah bu toplantıda yapılacak konuşmaların, öne sürülecek projelerin fikirlerin, Üsküdar’ımıza yapacağımız hizmetlere ışık tutmasını temenni ediyorum” dedi.

“BU DÖNEM İDDİALIYIZ BİR ŞEYLER YAPACAĞIZ”

Kent Konseyinin sadece yasal düzenlemeden öteye geçmeyen bir uygulama durumunda olduğuna vurgu yapan Başkan Türkmen, “Kent Konseyimizin bu imkânları iyi kullandığını söylemek zor. Bugüne kadar istediğimiz verimi alamadık. Yapılacak işlerimizde bir sivil elde bulunsun diye adeta çırpınıyoruz. Ne yazık ki arzu ettiğimiz noktada değiliz” dedi.

Başkan Türkmen herkesin söyleyecek bir sözünün paylaşacağı bir fikrinin olması gerektiğine vurgu yaparak, “Bakın bu dönem iddialıyız bir şeyler yapacağız. Kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek ve şehirle ilgili daha pek çok konuda çalışmalar yapması gereken bu oluşumu inşallah bu dönemde hep birlikte işlevsel kılacağız. Dolayısıyla hepimizin dahil olduğu bu oluşumu yeniden tanımlamak ve içeriğini doldurmak suretiyle, şehrimizin kalkınma öncelikleri ve sorunlarını belirleyen, sorunları istişare ederek çözüme kavuşturan, kısaca ortak akıl ve uzlaşmayı esas alarak, gerçek demokrasinin uygulamaya konulduğu demokratik ve işlevsel bir yapı haline getireceğiz” dedi.

“HEPİMİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ” 

Kent Konseyi’nin, Üsküdar’da yaşayan herkese ve her kesime açık olduğunu söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, “Şehrimizin gelişmesi ve kalkınması için Üsküdar’da nefes alıp veren kim varsa ve tabi ki, kimin bir fikri varsa, buluşma noktamız kent konseyidir. Bu noktada şehrimizi geleceğe taşımak, gelecekte karşılaşmamız muhtemel sorunları şimdiden tespit etmek ve çözümler üretmek, başta şahsım olmak üzere, hepimize düşen önemli bir görevdir, hayati birer yükümlülüktür. O nedenle hepimiz elimizi taşın altına koymalı; Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize hizmet etmeli, sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Kent Konseyi toplantısında konuşmaların ardından sahneye gelen Oflu Ali anlattığı fıkralarla toplantıya neşe kattı. Genel Kurul, dilek ve temennilerin alınmasının ardından sona erdi.

Etiketler:
selyus