Ana Sayfa TARİH 10 Mayıs 2017

Genç Gelecek, gençleri gezdiriyor

Gençlerin tarihini ve kültürünü görerek öğrenmelerini geçmişine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek için yola çıkan Genç Gelecek Merkezi, gençlere tarihi yerleri gezdiriyor.

Gençlerin tarihini ve kültürünü görerek öğrenmelerini geçmişine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek için yola çıkan Genç Gelecek Merkezi, Evliya Çelebi Gezi Kulübü kapsamında Safranbolu ve Edirne’ye gezi düzenledi.

Safranbolu gezisine katılan öğrenciler, Yörük Köyünde Sipahioğlu konağında kahvaltı yaparak geziye başladı. Eski Çamaşırhane, Kaymakamlar Müzesi, Kent Tarih Müzesi gezildi. Kristal Terasa çıkarak Tokatlı Kanyonu’na ayaklarının altından bakan öğrenciler, Türkiye’nin 4’üncü en büyük mağarası olan Bulak Mağarasını gezdi. Cinci Hamam, yemeniciler ve bakırcılar çarşısını gezdi.

TARİHİ YERLERİ GEZDİLER

Genç Gelecek Merkezi, Sanat Tarihçisi Talha Uğurluel ile “Çıraklıktan Ustalığa Mimar Sina’nın İzinde” projesi kapsamında gençleri Osmanlı Devletinin ilk başkenti olan Bursa’ya gezi düzenledi. Sanat Tarihçisi Talha Uğurluel ile düzenlenen gezide öğrenciler Emirsultan Külliyesi, Yeşil Külliyesi , (Yeşil Cami, Yeşil Medrese, Yeşil Türbe ve Çelebi Mehmet’in Kabri, İmaret) Ulucami Hanlar Bölgesi (Emirhan, Kozahan vb.) Orhan Cami Üftade Hz. Türbesi Okçu baba Tophane Hamidiye Saat Kulesi Osman ve Orhan Gazi Türbeleri Şehadet Cami Muradiye Külliyesi (2.Murat, Fatih’in annesi Hüma Hatun, Şehzade Ahmet, Bülbül Hatun, Cem Sultan ziyaret edildi. Birbirinden güzel tarihi eserleri gezen öğrenciler kendilerine ayrılan serbest zamanda alış veriş yaparak geziyi tamamladı.

Genç Gelecek Merkezi Evliya Çelebi Gezi Kulübü kapsamında günü ise, Camiler Şehri olarak da anılan Edirne’ ye gezi düzenledi.  Sabah erkenden yola çıkan öğrenciler Selimiye Camii, Eski Camii, Üç Şerefli Camii, Türk İslam Eserleri Müzesini ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesini gezdi.  Müze gezilerin ardından Edirne’nin kapalı çarşısı olan Ali Paşa çarşısı, Arasta ve Bedesten çarşıları gezilerek son buldu. Yaz ayı boyunca Genç Gelecek Merkezi gençleri bilinçlendirecek kültürel gezilerine devam edecek.

selyus