Ana Sayfa TARİH 2 Kasım 2016

Genç gelecek Talha Uğurluel ile Süleymaniye Camiinde

Sancaktepe Belediyesi, Genç Gelecek Merkezi öğrencileri Sanat Tarihçisi Yazar Talha Uğurluel ile Süleymaniye Camii ve Külliyelisini ziyaret etti.

Tarihçi Yazar Talha Uğurluel ile her ay düzenlediğimiz “Saray Sohbetleri” etkinliğimiz kapsamında Genç Gelecek Merkezi öğrencileri Kanuni Sultan Süleyman tarafından Osmanlının gücünü ve görkemini göstermek adına inşa ettirdiği ve Mimar Sinan’ın kalfalık döneminde 7 yılda tamamladığı İstanbul’daki en muhteşem eseri Süleymaniye Camii ve külliyesini ziyaret etti.

Süleymaniye Caminin ve İnceliklerini avizelerdeki Deve Kuşu Yumurtalarını, İs Odası, Granit Sütunlar ve İki Yarım Kubbeli Planı anlatan Uğurluel, Camiin külliyesinde bulunan Evvel, Sani, Salis ve Rabi Medreselerini, Tıp Medresesi ve Şifahaneyi anlatarak Mimar Sinan’ın kendine özgü matematiğini kullanarak inşa ettiği bu eserlerin günümüzde yapının bile güç olduğunu anlatarak öğrencilere ustaya saygı zamanıdır şimdi diyerek Mimar Sinan Türbe ve Sebili ziyaret edildi. Okunan duaların ardından Süleymaniye Haziresi ve Kanuni Sultan Süleyman’ın Türbesi, Hürrem Sultan Türbesi Muhammed Zahid Kotku Hz. Kabri, Hafize Özal Kabri ziyaret edildi.

selyus