Ana Sayfa TARİH 26 Ocak 2016

İstanbul’da tarihi gezintiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği İstanbul Dersleri kapsamında düzenlenen İstanbul gezileri bu hafta Rumeli Hisarı Müzesi’nde gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği İstanbul Dersleri kapsamında gerçekleştirilen İstanbul gezileri devam ediyor. Daha önce Mimar Sinan eserlerini yerinde inceleyen İstanbul Dersleri öğrencileri bu kez Rumeli Hisarı Müzesi’ni gezdi.

90 GÜN GİBİ MUCİZEVİ SÜREDE TAMAMLANDI

Eşsiz boğaz manzarası ve kar yağışı eşliğinde gerçekleştirilen gezide Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, kendine has üslubuyla Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan Rumeli Hisarı’nı anlattı. Bağlan, hisarın 90 gün gibi mucizevi bir süre içerisinde inşa edildiğini belirterek, her bir kulenin yapımının paşalar tarafından üstlenildiğini aktardı. Katılımcılar Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılan topları ve hisarın içerisindeki Fetih Camii’ni de gezdi.

 KATILIMCILAR MEMNUN

Gezi ile ilgili memnuniyetlerini dile getiren katılımcılar, “Belediyemizin tarihi ve kültürel programlara verdiği önem takdirlik. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular. Gezi toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.  

İlginizi çekebilir

Eşref Paşa Kim ?

Eşref Paşa Kim ?

selyus