Ana Sayfa TARİH 16 Şubat 2017

Sancaktepe’de Sultan 2. Abdülhamit Han” anlatıldı

Sancaktepe Belediyesi Genç Gelecek Yazar Buluşmaları’nın konuğu Tarihçi Yazar Dursun Gürlek,  “Son Devir Osmanlı Padişahları ve Sultan 2. Abdülhamit Han” anlatıldı.

Sancaktepe Genç Gelecek Yazar Buluşmaları devam ediyor. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nde Tarihçi Yazar Dursun Gürlek tarafından “Son Devir Osmanlı Padişahları ve Sultan 2. Abdülhamit Han” anlatıldı.

Osmanlı Devletinin 36 padişahını ve kabirlerinin yerlerini anlatan Gürlek, 6 Padişahın Bursa’da, 29 Padişahın İstanbul’da Sultan Vahdettin’ in ise Şam’da ebedi istirahatgahlarında mahşer sabahını beklediklerini söyledi. Gürlek, “36 padişahın içinde kadri, kıymeti bilinmeyen bir padişah var ki o da Beyazt-ı veli, evliya veli lakabı ile anılır. İstanbul’un ortasına damgasını vurmuştur. Beyazıt Cami, Beyazıt Medresesi, Beyazıt Hamamı hep onun eseridir” dedi.

Dursun Gürlek konuşmasın da “Hiç şüpheniz olmasın ki Abdülhamit Han da evliya, veli büyük bir şahsiyettir. En sıkıntılı dönemde batılı ülkelerin Osmanlıyı yıkmak için bin bir dolap çevirdikleri dönemde o dehası ile dış politikadaki feraseti ile ve Avrupa devletlerini birbirine düşürmek sureti ile 33 sene yıkılmayı geciktirmiş bir hükümdardır. Eğer Abdülhamit, Yavuz Sultan Selim zamanın da dünyaya gelmiş olsaydı aynı Yavuz gibi olurdu belki onu bile geçerdi. Devletlerde insanlar gibidir. 

selyus