Ana Sayfa TARİH 24 Şubat 2018

Yunus Emre Sancaktepe’de anıldı

Büyük Türk Düşünürü ve tasavvuf şiirinin önemli isimlerinden Yunus Emre, Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve Belediye Başkanı İsmail Erdem’inde katıldığı programla anıldı.

23 Şubat Cuma günü Mustafa Öncel Kültür ve Sanat Merkezi’nde yoğun katılım altında gerçekleşen programa Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’de katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Erdem, “Bugün burada Türk halk şairlerinin tartışmasız öncülerinden olan Türk’ün İslam’a bakışını, Türk dilinin tüm sadelik ve güzelliğini ortaya konan sevgiyi felsefe haline getirmiş örnek bir insan olan büyük şair Yunus Emre’nin hayatını, şiirlerini, fikirlerini anlatmaya çalışacağız. Onun hatırasını yeniden canlandırmaya ve yaşatmaya gayret edeceğiz. Biliyoruz ki Yunus Emre yüce gönüllü bir insandır ve o yolda bizim değil bütün dünyanın tanıdığı fikirlerine kıymet verilen bir aşk adamıdır. Yunus’un büyüklüğü, onun sevgisinden alçak gönüllülüğünden gelmektir. 21. yüzyılda Yunus Emre’nin düşüncelerine daha fazla özlem duyuyoruz. İşte bu programlarla onu sadece sözde değil özde de anma ve yaşatma gereğini hissediyoruz. Çünkü böyle yüce gönüllü insanlar asırda bir gelir, fikirleri ise yüz yıllarca yaşar.” dedi.

Belediye Başkanı İsmail Erdem’in konuşmasının ardından Yusuf Samet Çakır’ın moderatörlüğünde  Şair Mustafa Özçelik ve TV Programcısı Yazar Uğur Canbolat’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleşti. Söyleşi’de Yunus Emre’nin hayatı, şiirleri fikirleri programa katılanlar anlatıldı.

selyus