Ana Sayfa TİYATRO 9 Mayıs 2015

Sancaktepe’de aşırı internete tiyatrolu eleştiri

Başkan Erdem, “Genç Gelecek Tiyatro Kulübü ekibi, “Dikkat İnternet Var!” oyunu ile aşırı internet kullanımının getirebileceği olumsuzluklara dikkat çekerek gençleri bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirmektedir”

Sancaktepe Genç Gelecek Merkezi, bilgisayar oyunu ve internet bağımlılığının giderek büyüyen bir tehlike olduğuna dikkati çekmek amaçlı gençleri bilgilendirmeye devam ediyor. Bu konuda Genç Gelecek Tiyatro kulübü yazarı Harun Özüağ’ın yazdığı oyun, bir genç kızın hayatında gerçek ile sanal dünyanın birbirine karışması sonrası yaşanılanları hem eleştirel hem de mizahi bir dille anlatarak seyirciye ayna tutuyor.

Tiyatro gösterisine AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Hulusi Şentürk ile birlikte katılan Belediye Başkanı İsmail Erdem, insan hayatının olmazsa olmazları haline gelen internet’in aşırı kullanım sonucu birçok olumsuzluğa yol açacağının dikkatini çekerek: “İnternet kullanımı bilgiye ulaşmada aşırı kolaylık, zaman kaybını önleme, bilginin geniş kitlelere yayılması noktalarında bir hayli avantajlar sağlamasının yanı sıra çok sık kullanımı sonucunda da birçok sorunu beraberinde getirmektedir. Artık günümüzde, bilgi kaynağı veya iletişim amaçlı kullanılmasından öte özellikle için “bağımlılık” derecesinde hastalık haline gelmiştir. Öylesine bir hale gelinmiştir ki artık insanlar gerçek dünyada bulamadığı huzuru, kazanamadığı statüyü, göremediği değeri, karşılığını alamadığı tutku ve tutsaklığı sanal dünyada yaşama peşindedir. İşte bu noktadan hareketle ‘Genç Gelecek Tiyatro Kulübü’ ekibi, “Dikkat İnternet Var!” oyunu ile aşırı internet kullanımının getirebileceği olumsuzluklara dikkat çekerek gençleri bağımlılıkla mücadele konusunda bilinçlendirmektedir.” şeklinde konuşarak yapılan çalışmadan ötürü Genç Gelecek Tiyatro ekibine teşekkürler etti.

Etiketler:
selyus