Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 6 Haziran 2016

Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in katılımıyla gerçekleşen açılışta İstanbullu kitapseverlerle buluştu.

İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen 35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, Beyazıt Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı. Törene Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan Vali Vasip Şahin, “Ramazan ayında Cenabı Hak coğrafyamızda, dünyamızda akan tüm gözyaşları, akan tüm kanları sona erdirsin. Hepimizi sulha ve barışa ulaştırsın. Bugün güzel bir kültür faaliyeti için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Artık klasikleşen, gelenekselleşen ve kalitesini kabul ettirmiş olan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın 35.’sini açıyoruz. İstanbul zaten kültür ve medeniyet merkezi ve başkentidir. Ama bunun sürdürülebildiği işte bu tür faaliyetlerle sağlanabiliyor. Bizden önceki nesiller bir takım emekler, faaliyetler bir takım gayretler ortaya koyarak bugüne bizi getirdiler ve biz bundan sonraki nesle daha güzel bir İstanbul, daha medeniyet noktasında katkısı artmış bir İstanbul bırakmakla mükellefiz” diye konuştu.

Bugünün şükretme günü olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise, “Rabbimiz bizi rahmet ve marifet iklimi bir Ramazan’a daha kavuşturdu. Bugün dua günümüz. Bugün bizimle aynı sevinci paylaşamayan, gözyaşının döküldüğü, kanın aktığı coğrafyalardaki bütün kardeşlerimize dua etme günümüz. Yüce Rabbimizin bu Ramazan’ı bütün insanlığa 14 asır önce Kur’an’ı getirdiği gibi Kur’an’ımızı yeniden getiren, bize hayat veren bir iksire dönüşmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

Türkiye’de üretilen bilgiyi uluslararası arenaya taşımanın üzerinde özellikle durduklarını belirten Görmez, “Amacımız Türkiye’de üretilen bilgiyi evrensel bütün dillere dönüştürerek, bütün dillere çevirerek, tercüme ederek başka dünyaların da okumasını sağlamaktır. Son yüzyıl içerisinde dahi ürettiğimiz nice güzel kitapların, nice güzel bilgileri bütün dünyaya takdim edilmesi hassaten coğrafyamızda, gönül coğrafyamızdaki bütün kardeşlerimize takdim edilmesi gerekiyor. ‘Hiçbir lisan Kur’ansız kalmayacak’ başlığı altından Diyanet İşleri Başkanlığı olarak son iki yıl içerisinde bugün itibariyle 20 lisana Kur’an-ı Kerim’i tercüme etme imkanını yüce Rabbimiz lütfetti. Ama çalışmalarımız devam edecek. Hiçbir lisan Kur’ansız kalmasın diyeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte açılış kurdelesini keserek kitap fuarını ziyaret etti. Bu yıl 35’incisi düzenlenen fuarın İstanbul ayağı, 6-25 Haziran tarihleri boyunca Beyazıt Meydanı’nda açık kalacak. Her gün 11.00-24.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek, 2 bin 500 metrekarelik alanda yer alan fuarda, 180 yayınevi tarafından yazarlarla okuyucuları buluşturmak için imza günleri düzenlenecek. Fuarda, yayınevleri yüzde 20 ile yüzde 50 oranlarında indirimli satışlar yapacak.

İlginizi çekebilir

Halit Akçatepe vefat etti

Halit Akçatepe vefat etti

selyus