Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 23 Aralık 2015

Tuzla’da milli şairimiz anıldı

Tuzla Belediyesi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 79. yıldönümünde düzenlediği programlarla andı.

Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında 2 ayrı program düzenledi.  İlk programda eğitimci, ilahiyatçı-yazar Vehbi Karakaş, Gönül Sohbetleri kapsamında “Mehmet Akif’in Şiirlerinden Değerlerimiz” isimli söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Tuzla Belediyesi, milli şairimizi anma programı da düzenledi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu konuşmacı olarak katıldı. Vakkasoğlu, “Mehmet Akif Ersoy’un örnek kişiliği, milletine olan bağlılığı, haksızlık karşısındaki dik duruşu ve nezaketi, neslimizin örnek alması gereken bir kaynaktır.” dedi.

Usta tiyatrocu Ahmet Yenilmez de Milli Şairimizin “Safahat” adlı eserinden sahneye taşıdığı aynı isimli tiyatroyu sahneledi. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile aynı gün doğan usta tiyatrocu Ahmet Yenilmez’e sahnede doğum günü sürprizi yapıldı. Program sonunda sanatçı dostlarının hazırladığı videoyu izleyen Yenilmez, duygu yüklü anlar yaşadı.

selyus