Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 30 Aralık 2015

Ümraniye Belediyesi Çanakkale Zaferi sergisi Ankara’da

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ümraniye Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Çanakkale Zaferi Resim Sergisi”nin açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş’ın katılımıyla Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü Hasan Rıza Sergi Salonu’nda gerçekleşti.

Her yıl düzenlediği “Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmaları” ile sanat dünyasına yeni yetenekler ve hatırı sayılır eserler kazandıran Ümraniye Belediyesi, yarışmaların 11. yılında temayı “100. Yılında Çanakkale Zaferi” olarak belirlemişti. Bu sebeple ilk olarak Dolmabahçe Sanat Galerisi ve CNR Expo Kitap Fuarı’nda Resim Yarışması’nda dereceye giren eserler sergilenmişti. Öte yandan Ümraniye Belediyesi, Çanakkale ruhunun Türkiye sınırlarını aşan boyutunu gözler önüne sermek adına, 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni ve savaşta 3000 şehit veren Saraybosna’nın Çanakkale Şehitleri’ni anmak üzere daha önce Bosna’nın Stari Grad şehrinde, sergi başta olmak üzere bir dizi etkinlik düzenlemişti.

Bu kez de Ümraniye Belediyesi, Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü Hasan Rıza Sergi Salonu’nda resim sergisi açılışı gerçekleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlenen sergide, Ümraniye Belediyesi; 100.yılında Çanakkale Zaferi Resim Yarışması’nın 10. ve 11. yılında dereceye giren eserler sergilendi. Sergiye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Ümraniye Belediyesi Meclisi 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir ve Türkân Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunda Eğitim Uzmanı Fatma Kotan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emre Erkovan, Kadıköy Anadolu Erkek İmam Hatip Lisesi Müdürü Burhan Öztürk ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Böylesine anlamlı bir sergi açılışında yer almaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu belirterek söze başlayan Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci, Ümraniye Belediyesi ve ekibine teşekkür ederek konuşmasını noktaladı.

Sergi hakkında kısa bir bilgi veren Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, “Ümraniye Belediyesi olarak, Çanakkale ruhunu gençlere bir şekilde yansıtabilmek için yıllardır farklı çalışmalar yapıyoruz. Bu sergi de yer alan eserler, Ümraniye Belediyesi şiir, hikâye ve resim yarışmalarında 10. ve 11. Çanakkale konulu yarışmaların da dereceye giren eserlerden oluşuyor” dedi. Türkân Öztürk, resim sergisinin, ocak sonuna kadar ziyaretçilere açık olacağını belirterek, konuşmasını bitirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, “Öncelikle bugün bu organizasyonu gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanımıza ve ekibine, yine bu organizasyonda ev sahipliği yapan Kültür Bakanlığımızın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümünde böyle bir sergi açılması oldukça anlamlı. Çünkü Çanakkale Zaferi Türkiye’nin çok önemli dönüm noktalarından biridir. Ancak yeni nesiller, Çanakkale Zaferi’nin ne anlama geldiğinin belki de birçoğu farkında değil. Bu farkındalığı oluşturmak adına, Ümraniye Belediyemizin bu anlamda bir çok etkinlikler ve faaliyetler yaptığını biliyoruz” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin yaptığı kültürel etkinliklere de değinen Mustafa Ataş: “Belediye, Çanakkale Zaferi’ni anlatan bir çizgi film yaptı. Bu çizgi film Türkiye’de ki boşluğu doldurdu. Ayrıca her yıl kültür etkinlikleri içerisinde; gerek hikâye ve şiir yarışmalarıyla, gerekse bu tür yağlı boya resim yarışmalarıyla ciddi katkılar sağladı. Çanakkale’yi unutturmamamız, resimlerle de olsa, yeni nesillere aktarmamız gerekiyor.  İnşallah yeni nesillerden de, bu eserleri ileriye taşıyacak yeni sanatkârlar yetişir. Bu sebeple, bir kez daha Belediye Başkanımız Hasan Can bey’e; özellikle kültür işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk Hanımefendiye, teşriflerinden dolayı Başkan Yardımcıları Mesut Bey ve Hüseyin Bey’e, meclis üyelerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çanakkale Türküleri eşliğinde Ankara Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Müdürlüğü Hasan Rıza Sergi Salonu’nda birbirinden değerli eserlerin bulunduğu sergi, kurdele kesiminin ardından ziyaretçilerine açıldı.

İlginizi çekebilir

Bakan Nabi Avcı ‘Huzur’da

Bakan Nabi Avcı ‘Huzur’da

selyus