Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 11 Şubat 2016

Ümraniye’de “Kat Kat Sabır” sergisi

Ümraniye Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde birçok sergi düzenlenmeye devam ediyor. Bu çerçevede; birçok Kat’ı sanatçısının eser verdiği “Kat Kat Sabır” sergisi Ümraniyelilerin beğenisine sunuldu.

Ümraniye Belediyesi, kültür sanat faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bir kitap bezeme sanatı olan Kat’ı sanatı alanında verilen eserlerin sergilendiği “Kat Kat Sabır” sergisi, Ümraniyelilerin yoğun ilgisiyle karşılandı. Kat’ı sanatçıları Ayşe Kiraz, Gülgün Kaya, Halime Subaşı, Meryem Güney ve Safiye Morçay’ın eserlerinden oluşan serginin açılışına; Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ümraniye Belediye Meclis Üyesi Mücahide Delman Kökce, Hattat Savaş Çevik, Hattat Ethem Çalışkan, Fotoğraf Sanatçısı Feyzullah Baytekin, Sanatçı Memduh Cumhur, Hattat Ali Toy, Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk yaptığı konuşmasında, Kat’ı Sanatçısı Safiye Morçay’la ve Kat’ı sanatıyla tanışma hikâyesinden bahsetti. “Zerafet, incelik ve sabır üçgeninden oluşan bu sanatın güzelliklerini bize sunan sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Kat’ı sanatının tanınmasında ve güzelliklere imza atılması yolunda bir katre de bizim katkımız olsun diye dua ediyorum. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. Ardından Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, misafirlerle birlikte kurdeleyi keserek sergiyi açtı.

Ardından Kat’ı sanatı ve sanatçılarıyla alakalı Sanatçı Ömer Faruk Dere moderatörlüğünde ve Kat’ı Sanatçısı Safiye Morçay’ın katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirildi. Safiye Morçay, söyleşide, Kat’ı sanatının kaynağı ve 14. yüzyıldan itibaren nasıl geliştiğiyle alakalı bilgi verdi. Kağıt ve deri kullanılarak yapılan bir bezeme sanatı olan Kat’ının kelime anlamı ve kökeni ile Türkiye’deki durumu ve gelişimiyle alakalı ayrıntılı bilgiler aktaran Morçay, eserlerinin meydana geliş sürecini anlattı.  Kat’ı sanatçıları ve farklı malzemelerle yapılan eserler hakkında da bilgi veren Safiye Morçay, farklı görsellerle anlatımını zenginleştirdi. “Büyük bir özen ve sabır gerektiren bu özgün sanatımız, her gün daha çok tanınmaya ve gelişmeye devam ediyor. Sergimizin gerçekleşmesinde katkılarıyla bize destek veren Ümraniye Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diyen Morçay, dinleyicilerin sorularını yanıtlayarak konuşmasını sonlandırdı.

selyus