Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 6 Mayıs 2016

Ümraniye Sanatkârlar Çarşısı’nda göz nuru sergisi

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve modern mimarisi ile dikkat çeken Sanatkârlar Çarşısı çok sayıda farklı aktiviteye ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve modern mimarisi ile dikkat çeken Sanatkârlar Çarşısı çok sayıda farklı aktiviteye ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Sanatkârlar Çarşısı Sergi Salonu, Meslek Edindirme Kursları Yılsonu Yerel Sergisi ile sanatseverlere kapılarını açtı.

Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Meslek Edindirme Kursları Yılsonu Yerel Sergisi’nin 12.’si, Sanatkârlar Çarşısı’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Sergi açılışına Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Özdemir, Türkân Öztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin ve yönetimi, Ümraniye Halk Eğitim Müdür Yardımcıları İzzet Soyuk ve Mustafa Yalçın, belediye kütüphane Müdürü Tuba Kızıltan, muhtarlar, mahalle başkanları, meslek edindirme kursları öğretmenleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, “Ümraniye’de yaşayan hemşehrilerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek ve katkı sağlamak amacıyla meslek edindirme kurslarımızı faaliyete geçirdik. Bizlere bu faaliyet alanını açan ve bu imkânlardan faydalanmamızı sağlayan Belediye Başkanımız Hasan Can Beyefendiye hepiniz adına teşekkür ediyorum. Öte yandan belediye başkan yardımcımız Türkân Öztürk hanımefendiye de meslek edindirme kurslarına sağladığı katkıdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Spor kurslarına da değinen Mesut Özdemir, “Gençlerimize başarılı olacakları yeni alanlar açarak, onları motive ediyoruz. Çocuklarımızı topluma kazandırmak amacıyla düzenlediğimiz spor faaliyetlerimizi bu yüzden önemsiyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından sergi açılış kurdelesini Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir ve misafirler kesti. Daha sonra protokol, meslek edindirme kurslarında 2015/2016 döneminde, 27 branşta 18 kurs merkezinde yıl boyu eğitim alan 1189 kursiyer tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünlerden oluşan sergi alanını gezdi.

selyus