Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT 15 Ekim 2014

Üsküdar’da kültür sezonu başladı

Üsküdar Belediyesi, “Üsküdar’da Mevsimlerden Kültür Sanat” temasıyla oluşturduğu 2014-2015 Kültür-Sanat sezonunu görkemli bir törenle başlattı.

Üsküdar’da kültür sezonu başladı

Üsküdar Belediyesi, “Üsküdar’da Mevsimlerden Kültür Sanat” temasıyla oluşturduğu 2014-2015 Kültür-Sanat sezonunu görkemli bir törenle başlattı.

“Üsküdar’da Mevsimlerden Kültür Sanat” temasıyla Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Okur, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, İMES Başkanı, TBF ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar, kültür sanat camiasının tanınmış isimleri, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Türkmen; “Günlük yaşantımızın tamamı kültürdür”

Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, kültür etkinliklerinin tanıtıldığı kısa bir film gösterimi sunuldu. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Kültür ve Sanatı sadece salonlarda, sahnelerde icra ettiğimiz konserler, sergiler, kongreler ve benzeri faaliyetler olarak görmek yanlıştır. Günlük yaşantımızın tamamı kültürdür. Bu akşam siz kıymetli misafirlerimiz ve sanatseverlere birlikte önemli bir gerçeğin altını çizmek isterim; Kültür hayatımızın tamamıdır demiştik ya, işte kültürel belediyecilik de her şeyin bir kültür olduğu bilinciyle gerçekleştirilen yerel yönetim hizmetlerinin tamamıdır. Kültürel belediyecilik; alt ve üst yapı hizmetlerinden çevreye, temizliğe, eğitimden spora, sanat düşüncesiyle gerçekleştirilen her bir faaliyetin şehre ve insana değer kattığı, birlikte yaşama kültürüne katkı sağladığı belediyeciliktir. Ekonomisiyle, sosyal hayatıyla, kültürüyle sanatıyla, bütün değerleriyle yaşayanların huzur bulduğu marka bir şehir inşa etmektir, marka bir şehir için hizmet etmektir. Üsküdar, dünden bugüne fikir ve sanat üreten bir şehir! Her yönüyle dünya markası olan şehrimizi yarınlara hep birlikte taşıyacağız” dedi.

Kaymakam Güler; “birlikteliğimizi kimse bozamayacak”

Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ise “Değerlerimiz, adetlerimiz, geleneklerimiz bunlar bizim kültürümüzü oluşturuyor, bunlar bizi biz yapan değerlerimiz. Bir kültürün sanatın çocuklarıyız. Kültüre sanata değer veren çok güzel bir nesil geliyor. Gelecekten çok ümitleniyorum. Kültüre sanata değer veren toplumda yaşadığımız için çok sevinçliyiz. Bu birlik beraberliğimiz asla kimse bozamayacak.” dedi.

İncesaz grubu Üsküdarlıları büyüledi

Gençlerin ilgisinin yoğun olduğu gecede İncesaz Müzik Grubu sevilen şarkılarıyla izleyenlere müzik ziyafeti verdi. Salonda boş yer bulamayan vatandaşlar lobide kendileri için hazırlanan dev ekranlarda konseri izleme fırsatı buldu.
Gecenin sonunda, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen davetlilere Ahmet Yüksel Özemre’nin “Üsküdar’da Bir Attar Dükkânı” adlı özel baskı kitabını hediye etti.

Etiketler:
selyus