Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 9 Nisan 2016

AK Parti Ümraniye, Cumhurbaşkanı Erdoğan için seferber oldu

Ümraniye’de Sağlık Bakanlığı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Nisan Pazar günü açılacak. Cumhurbaşkanı en iyi şekilde karşılamak için AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı, Başkan Çakıroğlu öncülüğünde açılış öncesinde günlerdir adeta seferber oldu.

Sağlık Bakanlığı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Nisan Pazar günü açılacak. AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilatı, Başkan Çakıroğlu öncülüğünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Ümraniye’de en iyi şekilde ağırlamak için adeta seferber oldu.  

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın ev sahipliğinde ve İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu’nun sorumluluğunda yapılacak olan açılışa Başkan Çakıroğlu, binlerce teşkilat mensubunun katılması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en üst düzeyde ev sahipliği yapmak için İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar ile 3 kademe ilçe yürütme kurulu ve mahalle başkanlarıyla olağanüstü toplantılar yaptı. İstanbul’un başarılı ilçe başkanı Çakıroğlu, güçlü teşkilatıyla Ümraniye’ye yakışır bir karşılama yapacağından hiç şüphe yok..  

HASTANE HAKKINDA:

Anadolu yakası için büyük önemi bulunan Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi önümüzdeki aylarda açılacak. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesine mevcut hastanenin işleyişini kesintiye uğratmadan yapılan Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 205’i çocuk hastalıkları, 125’i kadın doğum hastalıkları olmak üzere 330 yatak kapasitesi ile hizmet verecek.

Hastane, Avrupa Birliği normlarına ve Sağlık Bakanlığı standartlarını karşılayacak şekilde en son teknoloji kullanılarak inşa edildi. Hasta odaları ise, yarısı tek, yarısı çift kişilik olarak yaklaşık 35 m2 olarak yapıldı; ancak acil durumlarda bütün odalar çift kişinin kullanılabileceği büyüklükte ve altyapıda tasarlandı. Kapasite acil durumlarda 465 yatağa kadar çıkabilmekte. Toplam inşaat alanı 100 bin metrekare olan hastanede, 3 katlı her iki hastaneye de hizmet verebilecek 700 araç kapasiteli yer altı otoparkı yapılmıştır. Hastane dikdörtgen ve oval formlu iki ana kütle olarak tasarlanmıştır. Binanın oval kütlesine ait cephede kullanılan renkli kompozit paneller ile hem güneş kontrolü yapılmış hem de çocuk hastanesi vurgusu kuvvetlendirilmiştir. Gerek oval kitle, gerekse dikdörtgen kitle içerisinde yeşil iç bahçeler oluşturulmuştur, çatılarda da doğaya dost yeşil çatı sistemleri kullanılmıştır. Projede aynı zamanda Sürdürülebilir Mimari Tasarım Kriterlerinin Uygulama Yöntemlerine Uygun olarak “Yeşil Bina” konseptinde tasarlanarak enerji verimliliği sağlanmıştır. Hastanenin iç ve dış yapısı bu konsepte paralel olarak bakımı kolay ve modern yapı malzemeleri ile tasarlanmıştır.

selyus