Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 20 Ocak 2017

Ataşehir AK Kadınlara kanserle mücadele eğitimi

AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları, kanserde erken teşhisin önemine binaen serviks (rahim ağzı) kanseri farkındalık ayı dolayısıyla meme ve rahim ağzı kanseri bilgilendirme semineri düzenledi.

AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları, Başkan Neslihan Yurtdagül öncülüğünde kanserde erken teşhisin önemine binaen serviks (rahim ağzı) kanseri farkındalık ayı dolayısıyla AK Parti ilçe binasında meme ve rahim ağzı kanseri bilgilendirme semineri düzenledi.

Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezinde Dr. Gizem Eroğlu ve hemşire Birgül Saraçoğlu meme ve rahim ağzı kanserinin önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu ve erken tanının hayati önemine vurgu yaparak bilinçlendirme seminerini görsel slaytlar eşliğinde sunumlarını gerçekleştirdiler.

AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, kansere bağlı ölümlerin azaltılmasında tarama yöntemlerinin oluşturduğunu, erken tanıyla kanserin basit yöntemlerle tedavisinin mümkün olduğunu belirterek kadınların tarama yöntemleriyle yılda en az bir kez test yaptırmaları gerektiğini söyledi.

HPV virüsünün rahim ağzı kanserine neden olduğunu ve HPV ve DNA testi taramasıyla bu kanser türünden korunabileceğini vurgulayan Yurtdagül, bu iki kanserin dünyada ve Türkiye’de en yaygın kanser türü olduğunu ve en önemli özelliğinin erken evrede tesbit edilebilir olduğunu ifade etti. Eskiden bu tarama tetkikleri üniversite hastanelerinde uzun randevu süreçlerinde yada özel hastanelerde bütçeleri zorlayan yüksek meblalarla yapılıyordu ama şimdi AK Parti hükümeti tarafından desteklenen Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uygulama ile mobil tırlar ile kolaylaştı.

Kanserde erken teşhis için uygulamaya konan Mobil Kanser Tarama Tırlarına değinen Başkan Yurtdagül, bu tırın, mahalle mahalle dolaştığını, en gelişmiş, en çağdaş kanser tarama ve önleme programlarıyla milletin ayağına kadar giderek ücretsiz her türlü kanser taram, mamografi taramaları, aile sağlığı merkezlerinde de simür gibi testlerin hizmeti verildiğini ve uygulamanın AK Parti iktidarının sosyal devlet olmanın en güzel örneğini yansıttığını vurguladı.  

İlginizi çekebilir

PCR testi zulmü sona erdi

PCR testi zulmü sona erdi

selyus