Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 14 Mayıs 2017

Bakan Akdağ, “İstanbul için sadece 4 yıla ihtiyacımız var”

Bakan Akdağ, “AK Parti’yle beraber Türkiye’de ve İstanbul’da sağlık alanında çok güzel çalışmalar yaptık. Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemini başlatıyoruz. İstanbul’a yeni hastaneler yapıyoruz. Sadece 4 yıla ihtiyacımız var. Bu 4 yıl tamamlandığı zaman İstanbul’daki bütün devlet hastaneler yatakları tek yataklı, banyolu, tuvaletli, refakatçisinin içinde olduğu mükemmel hastanelere dönüşüyor.”

Zeytinburnu Belediyesi’nin bu yıl 18’incisini düzenlediği Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivaline katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, binlerce vatandaşa mesir macunu dağıttı. Bakan Akdağ, “Sağlıkta dönüşümde ikinci dönemi başlatıyoruz ve İstanbul’a yeni hastaneler yapıyoruz. Sadece 4 yıla ihtiyacımız var” dedi.

“SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMDE İKİNCİ DÖNEMİ BAŞLATIYORUZ, SADECE 4 YILA İHTİYACIMIZ VAR”

Festivalin açılışında konuşan Bakan Akdağ, “AK Parti’yle beraber Türkiye’de ve İstanbul’da sağlık alanında çok güzel çalışmalar yaptık. Sağlıkta dönüşümün ikinci dönemini başlatıyoruz. İstanbul’a yeni hastaneler yapıyoruz. Sadece 4 yıla ihtiyacımız var. Bu 4 yıl tamamlandığı zaman İstanbul’daki bütün devlet hastaneler yatakları tek yataklı, banyolu, tuvaletli, refakatçisinin içinde olduğu mükemmel hastanelere dönüşüyor. Okmeydanı’na, Kartal’a, Seyrantepe’ye hastane yapıyoruz. Sarıyer’de hastaneyi bitirdik, yakında hizmete açılacak. Sultanbeyli’de, Tuzla’da hastanelerimizi hizmete açacağız. Beylikdüzü’nde bitirdik hizmete açtık. Allah’a şükür her geçen gün yeni hastanelerle İstanbul mükemmel hale gelecek” dedi.

“BU YENİ DÖNEMDE SAĞLIKLI YAŞAM MERKEZLERİ KURACAĞIZ VE ÜCRETSİZ İSTİFADE EDECEKSİNİZ”

Yeni dönemde sağlıklı yaşam merkezleri kuracaklarını söyleyen Bakan Akdağ, ”Bu yeni dönemde sizlere sağlıklı yaşam merkezleri açacağız. Aile hekimlerimizle birlikte içlerinde diyetisyenlerin olduğu, fizyoterapi uzmanlarının olduğu, psikologların olduğu merkezden ücretsiz olarak istifade edeceksiniz. Bu çalışmalarda belediye başkanlarımızın da vazifeleri var. İstanbul’da yeni yerler yaparken bir sıkıntımız var. Hizmet yapacağımız zaman arsa bulma konusunda zorluklar çekiyoruz. Tek derdimiz bu. Allah’a şükür paramız da var, imkanımız da var, vizyonumuz da var. Arsa meselesinde belediyelerimiz bizlere destek olacaklar” diye konuştu.

selyus