Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 17 Mart 2017

Canan Karatay’a fırıncılardan tepki!

Prof. Dr. Canan Karatay’ın ekmeğin “kanser riski” taşıdığı açıklamasına fırıncılardan pankartlı tepki geldi. Dükkanında tepki olarak pankart açan fırıncı Gökhan Kuk, “Biliyorsunuz ki Canan Hoca dolandırılmıştı ve 170 bin TL’yi çöpe bırakmıştı. Biz şuna inanıyoruz ki eğer ekmek yeseydi dolandırılmayacaktı. Aklı daha düzgün ve pratik çalışacaktı” dedi.

Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı bir söyleşide ekmeği zehir olarak niteleyip, kanser yaptığını belirterek, “Unlarda yüzde 10 katkı maddesi var. Bunların içinde bromür var. Bromür ağır metaldir ve kanser yapar” demişti. Karatay’a fırıncılardan sert tepki geldi. Alibeyköy’de uzun yıllardır fırıncılık yapan ve Karatay’a tepki olarak dükkanında pankart açan Gökhan Kuk, “Böyle bir ihtimalin kesinlikle olmayacağın düşünüyorum. Çünkü ülkemizde Sağlık ve Tarım Bakanlıkları çok güzel çalışıyorlar. Böyle bir şey olsa zaten müdahale ederler. Canan Hoca ekranlarda kalmak ve popüler olmak için bizim mesleğe sürekli el atıyor” diye konuştu.

“Canan Karatay’ın lahmacun yerken medyada birçok kez fotoğrafları çıktı” diyen fırıncı Kuk, “Lahmacun da unlu mamüllerden yapılıyor. Demek ki o da kanser yapıyor. Kendi yediklerinin analizini yanlış yapıyor” dedi.

“CANAN HOCA 170 BİN TL’Yİ ÇÖPE BIRAKMIŞTI, EĞER EKMEK YESEYDİ DOLANDIRILMAYACAKTI”

Fırıncılar olarak zor durumda kaldıklarını da söyleyen Kuk, “Müşterilerimiz ekmek kanser yapıyor mu diye soruyorlar. Onlara böyle bir şeyin mümkün olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Biz de evimizde çocuklarımızla beraber ekmek yiyoruz. Canan Karatay’a kesinlikle katılmıyorum. Kendisi popüler olma ve medyada kalma amacıyla ekmeğimize el atıyor. Kendisini protesto ediyoruz. Bu konuda hukuki haklarımızı da kullanacağız. Biliyorsunuz ki Canan Hoca dolandırılmıştı ve 170 bin TL’yi çöpe bırakmıştı. Biz şuna inanıyoruz ki, eğer ekmek yeseydi dolandırılmayacaktı. Aklı daha düzgün ve pratik çalışacaktı. Biz 1953’ten bu yana fırıncıyız, dede mesleği yapıyoruz ve bu mesleği öldürtmeyiz. Gerçekten zor şartlar altındayız ve bu durumda ekmek kötüleniyor. Ekmeğimizi kimseye yedirmeyeceğiz. Biz kesinlikle ekmekte kanser olduğunu düşünmüyoruz. Kendimiz yapıyoruz, evimizde yiyoruz ve halkımıza sunuyoruz” diye konuştu.

Fırından ekmek alan vatandaşlar ise, “Ekmek temel gıda tüketiminin başında geliyor. Kanser riski taşıyabileceğini düşünmüyoruz” dediler.

selyus