Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 20 Temmuz 2015

Çekmeköy Belediyesi’nden sinek ilacı uyarısı

Çekmeköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Şefliği, özellikle vücuda sürülen sinek ilaçlarındaki kimyasal maddelerin verdiği zararlardan korunmak için bitkisel çözüm önerilerinde bulunarak sinek ilaçlarındaki tehlikeye karşı uyarıyor.

Yetkililer, özellikle vücuda sürülen sinek ilaçlarındaki kimyasal maddelerin verdiği zararlardan korunmak için bitkisel çözüm önerilerinde bulunuyor.

Çekmeköy Belediyesi yetkilileri, sinek ve böceklerle mücadelede kullanılan kimyasal ilaçların tehlike saçtığı konusunda vatandaşları uyarıyor. Özellikle yaz aylarında sinek ve haşere ile mücadelede kullanılan ve çok çeşitli formlarda piyasaya sürülen ilaçların içinde bulunan kimyasallar, insan sağlığını tehdit ediyor. Sprey, tablet hatta vücuda sürülen jel şeklinde bulunan ilaçlar, haşerelere verdiği zararı insana da veriyor.

İçerdikleri Deet ve Pretrin gibi maddelerin; düşük tansiyon, kusma, nefes darlığı, felç ve hatta direkt ölüme neden olduğu konusunda uyaran yetkililer, sinekle mücadelede bitkisel çözümleri öneriyor.  Koruyucu giysiler, kapı ve pencerelerde önlemlerin alınmasının yanı sıra lavanta, tarçın, nane gibi bitkiler sinek ve haşere ile mücadelede unutulan bitkisel çözümler vatandaşlara hatırlatılıyor.

Etiketler:
selyus