Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 20 Ekim 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehir hastaneleri projesi, 14 yıllık hayalim”

İzmir ve Kocaeli şehir hastaneleri proje finansman anlaşması töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastaneleri projesinin 14 yıllık hayali olduğunu, başbakan olduğu günden bu yana, bu projeyi hayata geçirmek için büyük çaba ve mücadele verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir ve Kocaeli’nde yapılacak şehir hastanelerinin proje finansman anlaşması törenine katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile projelere finansman sağlayan kuruluşların yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Yapılan finansman anlaşmasının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehir hastaneleri projesinin 14 yıllık hayali olduğunu, başbakan olduğu günden bu yana, bu projeyi hayata geçirmek için büyük çaba ve mücadele verdiğini söyledi.

2005 yılından itibaren yasal ve bürokratik altyapısını kurmaya başladıkları şehir hastaneleri için özel bir kanun çıkarmak zorunda kaldıklarını ve engelleri aşarak 2013 yılında 15 hastaneyle ilgili imzaları atıp projeyi başlattıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılına kadar toplamda 41 bin yatağa ve 30 milyar lira yatırım tutarına sahip 29 şehir hastanesinin hayata geçirileceğini açıkladı.

Törende finansman anlaşmaları imzalanan Kocaeli Şehir Hastanesinin bin 180 yatağa sahip 6 ayrı hastaneden, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinin ise 2 bin 60 yatağa sahip 6 ayrı hastaneden oluşacağını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019 yılı bitmeden tamamlanıp hizmete girecek olan projelerin ilgili şehirlere ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

selyus