Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 27 Ağustos 2016

Emine Erdoğan’a kapanan o kapı halka açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 2007 yılında GATA’dan içeri alınmamasından, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredilmesine tarih şahitlik ediyor, şükürler olsun. Açıkçası Emine Erdoğan kapanan kapı halka açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 2007 yılında Türkiye’nin ünlü tiyatrocusu rahmetli Nejat Uygur’u geçmiş olsun ziyareti için gittiği GATA’dan içeri başörtülü diye alınmamıştı. Aynı GATA bugün Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Dönemin FETÖ’cü ve Gezici komutanlarının ahlaksız davranışları belki o zaman üzücü idi ancak bugün sevindirici durum ise kapalı duvarlar içinde adeta devlet içinde devlet küstahlığı gösteren dönemin komutanları artık çok geride kaldı.   

Her geçen daha da güçlü bir hükümet olan ve ülkeyi tamamen kontrol altına almak için bir dizi önlemler alan AK Parti iktidarı, askeriyede adeta devirim niteliğinde bir karara imza attı.

Türkiye genelinde 26 ilde 32 askeri hastane Sağlık Bakanlığı’na bağlandı. Kadıköy’de bulunan Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Haydarpaşa Eğitim Hastanesi de Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’ne devroldu. Hastanenin yeni adı ise “Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi” oldu.

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi vatandaşları da memnun etti. Haydarpaşa Sultan Abdülhamid Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen bir vatandaş, “Daha önce askeri hastaneyken giremiyorduk. Siviller faydalanamıyordu. Şimdi halka açıldı daha iyi oldu. Bizler de gelip muayene olabiliyoruz. Doktorlarımız da ilgileniyor, memnunuz” ifadelerini kullandı.

selyus