Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 9 Ocak 2016

Kartallı çocukların dişlerine AK güvence

AK Parti Kartal İlçe Kadın Kolları Sosyal Politikalar Biriminin sorumluluğunda ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerin Armutçu’nun öncülüğünde gerçekleşen dişler konusunda bilinci artırmak ve korumak amacıyla Kartal’da bulunan DentalPort Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile bir çalışma başlattı.

AK Parti Kartal İlçe Kadın Kolları Sosyal Politikalar Biriminin sorumluluğunda ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerin Armutçu’nun öncülüğünde gerçekleşen dişler konusunda bilinci artırmak ve korumak amacıyla Kartal’da bulunan DentalPort Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile bir çalışma başlattı. Önce 4-6 yaş çocukların dişlerine florla çalışması yapıldı. Kartal genelinde her mahalleden çocuklar evlerinden alınarak ilçe binasına getirilip muayeneleri yapılarak yine evlerine bırakıldı. Çocuklarla tek tek ilgilenen diş hekimleri ve hastane yetkilileri maddi imkanı olmayan çocukları da ilgili uzmanlarına yönlendirdi.

“BU TÜR TOPLUMSAL ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK”

AK Parti Kartal İlçe Kadın Kolları Başkanı Zerrin Armutcu, DentalPort Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile yapılan bu projeyi ilçe de bulunan Huzurevleri ve Çocuk Yuvalarında devam ettireceklerini ve Sosyal Politikalar Birim Başkanı Zeliha Akın’ın konuyla ilgili özverili bir çalışma sürdürdüğünü belirtti. Başkan Armutçu, “Dişler konusunda toplum olarak ihmalkar olduğumuzu, hastalıklı dişlerin ağız sağlığını etkilediği gibi insan vücudundaki diğer organlarımızın sağlığını da etkilediğini belirtmek istiyorum”  diye konuştu. Armutçu, bu tür toplumsal konularda çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi. 

selyus