Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 10 Mayıs 2015

Onlar konuşur, Ümraniye Belediyesi yapar

Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılıp vatandaşların hizmetine sunulan 31 aile sağlığı merkezlerinin İl Sağlık Müdürlüğü’ne devri için valilikte devir protokolü imzalandı.

Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan aile sağlığı merkezleri, İstanbul Valiliği’nde gerçekleştirilen törenle İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredildi. Aile Sağlığı Merkezi Protokolü İmza Töreni’ne İstanbul Valisi Vasip Şahin, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. G. Nurhan İnce ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Küçükkapdan katıldı.

Vali Vasip Şahin Protokol İmza Töreni’nde yaptığı konuşmasında, “Ümraniye Belediyesi’nin şu ana kadar yapmış olduğu 31 aile sağlığı merkezinin sembolik olarak protokolünü yapıyoruz. Şu anda bir tane inşaatı devam eden sağlık merkezi var. Bu anlamda yürütülen faaliyetleri çok önemli buluyorum. Biz İstanbul’da şunu göstermiş oluyoruz, merkezi idare hiçbir ayrımı yapmaksızın insanımıza İstanbulluya en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmaktadır. Sayın Belediye Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can da törende, “Elimizden ne geliyorsa millet için memleket için bu görevimizdir görevimiz değildir demeden yapmayı kendimize şiar ediniyoruz. Millete hizmet hayırlı olsun” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da, yapmış oldukları 2 aile sağlığı merkezinin devri için protokol imzaladı.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ SAĞLIK YATIRIMLARINA YENİLERİNİ EKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Son 11 yılda başarılı projelerle ilçeye kalıcı eserler kazandıran Ümraniye Belediyesi, yeni dönemde de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ümraniye’ye Nikâh Sarayı, Hanımeli Çarşısı, Sanatkârlar Çarşısı, Sosyal Market, sosyal tesisler, aile sağlığı merkezleri, spor tesisleri, camiler, okullar, aşevi, bilgi evleri, kültür merkezleri gibi 250’yi aşkın kalıcı eseri kazandıran Ümraniye Belediyesi, hayata geçirilen birçok proje ile hizmet vermeye devam ediyor. Sağlık alanında da ilçeye değer katmaya devam eden belediye, 2004 yılından itibaren yapmış olduğu 26 aile sağlığı merkezine 5 tane daha ekliyor. Tatlısu, Şerifali, Mehmet Akif, Esenşehir ve Dudullu Mahalleleri’nde yapımı devam eden sağlık ocakları kısa sürede tamamlanarak, bölge insanına hizmet vermeye başlayacak.

Etiketler:
selyus