Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 18 Mart 2016

Sancaktepe’de bağımlılıkla mücadelede bir ilk

Türkiye’nin Bağımlılıkla mücadele ilk ayaktan tedavi, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi (BADEM) Sancaktepe’de hizmete açıldı. Açılış, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleşti.

Sancaktepe Belediyesi ve İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneler Birliği’nin ortaklaşa yürüttüğü proje Türkiye’de bir ilke imza atılarak Bağımlılıkla mücadele ilk ayaktan tedavi, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi (BADEM)  18 Mart Cuma günü Sancaktepe’de hizmete açıldı.

Törene AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Azmi Ekinci, Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı İsmail Erdem, son zamanlarda halk sağlığını tehdit eden problemlerden biri olan madde bağımlılığına bu merkez sayesinde ciddi anlamda çözüm getirileceğini belirterek “Bugün de yine toplum sağlığı için önemli bir merkezimizin, Bağımlılık Danışma ve Eğitim Merkezi’nin burada açılışını gerçekleştiriyoruz. Bünyesinde psikolog, psikiyatrist, hemşire ve çeşitli sağlık çalışanlarını barındıracak olan merkezimiz Türkiye’de ilk, tek ve model uygulama olacak. Bağımlılıkla mücadelede ilk ‘Ayaktan Tedavi, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi’ olan BADEM’de bağımlı vatandaşlarımız çeşitli aktivitelerde bulunup sosyal hayata entegre edilirken, aileleri de çeşitli bilgilendirici konferans ve seminerlerle aydınlatılacak. Madde bağımlılığı, günümüzde sadece ülkemizde değil, dünyada toplumları tehdit eden en büyük sorunlardan biri. Ben öyle inanıyorum ki, bu merkezimiz sayesinde biz, bağımlılıkla savaş anlamında önemli bir mesafe kat edeceğiz” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarını gerçekleştiren AK Parti İstanbul Milletvekilleri İsmet Uçma, Azmi Ekinci, Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ise Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan Bağımlılıkla mücadele ilk ayaktan tedavi, Rehabilitasyon ve Danışma Merkezi (BADEM)  açılışında emeği geçen başta Belediye Başkanı İsmail Erdem olmak üzere herkese teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Osmangazi Mahallesi Hilal Caddesi üzerinde bulunan Bağımlılık ve Danışma Merkezi (BADEM) kurdele töreninin ardından hizmete açıldı.

selyus