Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 11 Mayıs 2016

Ümraniye’de ilk halk sağlığı merkezi

Ümraniye Belediyesi tarafından yapılan Dudullu Halk Sağlığı Merkezi, tamamlanarak hizmete açıldı. Ümraniye’ye kazandırılan dev sağlık tesisinin açılış kurdelesi Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve protokol tarafından kesildi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ilçeye kalıcı eserler kazandırmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı’nın yeni bir projesi olan ve ilkinin Ümraniye Belediyesi tarafından yapıldığı Dudullu Halk Sağlığı Merkezi düzenlenen görkemli bir törenle açıldı. Açılışa Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ümraniye Kaymakamı Vekili Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti İstanbul İl Yerel Yönetimler Birim Başkanı Ahmet Cin, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Anadolu Yakası Belediye Başkanları, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, İstanbul İl Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Mustafa Özdemir, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, belediye birim müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Ümraniye Belediyesi’nin yapmış olduğu kalıcı eserler ve hizmetleri anlatan kısa film ile devam etti.

 

 

Modern ve işlevsel mimarisiyle dikkat çeken ve açılışı yapılan Dudullu Halk Sağlığı Merkezi, 1.972 metrekarelik kapalı alanda; 2 bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kattan oluşuyor.

BAŞKAN HASAN CAN: “ÇOK ŞÜKÜR 12 YILDAN BU YANA 300’ÜN ÜZERİNDE KALICI ESERİ, ÜMRANİYE’YE KAZANDIRDIK”

Törenin açılış konuşmasını yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Çok şükür 12 yıldan bu yana 300’ün üzerinde kalıcı eseri, Ümraniye’ye kazandırdık. Bütün bu hizmetleri de beş kuruş borç yapmadan, belediyemizin geleceğini ipotek altına almadan yaptık. Ümraniye’de yaşayan insanların yaşam standartlarının daha üst seviye çıkması için sağlıkta, eğitimde, dini hizmetlerde, emniyet hizmetlerinde; hangi hizmet olursa olsun vatandaşımızın ne ihtiyacı varsa imkânlarımızı o kurumlarla paylaşmayı ya da yatırım desteği sağlamayı kendimize şiar edindik. Bugün de yaklaşık olarak, Ümraniye’mizin 35 mahallesinde 35’in üzerinde ASM bulunuyor ve bunların 30’undan fazlası tarafımızdan yapılıp sağlık hizmetlerine kazandırılmıştır” dedi.

Açılışı gerçekleştirilen Dudullu Halk Sağlığı Yaşam Merkezi (HASAM)’nin yapımına başlanmadan önceki durumu hakkında da bilgi veren Başkan Hasan Can, “Mülkiyeti Sağlık Bakanlığı’na ait olan bu arsada, 50 yıllık eski bir sağlık ocağı bulunuyordu. Ancak Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde burayı yenilemek ve bu şekilde inşa etmek istedik. Sonuç olarak da; Dudullu Halk Sağlığı Yaşam Merkezi’ni inşa ettik” dedi. Merkezin, sadece Aile Sağlığı Merkezi olmadığını belirten Başkan Hasan Can, “Bina içerisinde; Ana Çocuk Sağlığı Merkezi, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi,  Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’nin uyuşturucuyla mücadele bölümünün bulunacağı çok amaçlı bir sağlık kuruluşu yer alıyor. Rabbim, daha nicelerini yapmayı nasip etsin” dedi.

Başkan Hasan Can, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun, sağlık alanında sadece Türkiye’de değil, bütün dünyada da örnek sağlık politikalarına imza attığını belirterek, kendisinin bu çalışmaları takdirle takip ettiğini söyledi. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun teşriflerinden dolayı fevkalade memnun olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can, yıllardan beri sizlerle siyaset arkadaşı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Türkiye sizinle gurur duyuyor. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

SAĞLIK BAKANI DR. MEHMET MÜEZZİNOĞLU, “NE ZAMAN ÜMRANİYE’YE GELSEM, HASAN CAN KARDEŞİMLE YA BİR AÇILIŞ YAPIYOR, YA DA BİR HİZMETİN TEMEL ATMA TÖRENİNİ YAPIYORUZ”

Dudullu Halk Sağlığı Yaşam Merkezi (HASAM)’nin bu bölge insanına hayırlı olmasını temenni ederek söze başlayan Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu yaptığı konuşmasında, “İnşallah bölge insanımız, bu merkezde kaliteli sağlık hizmeti alacak” dedi.

Ümraniye Belediyesi’nde sabah saatlerinde düzenlenen Anadolu Yakası AK Partili Belediye Başkanları Toplantısı’na da değinen Bakan Müezzinoğlu, “Bölgenin sağlıktaki yarınlarını; bölgemizdeki insanımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, engellilerimizin, hülasa bölgede yaşayan 4 buçuk milyon insanımızın sağlıklı geleceğine, yerel yönetimler ve sağlık bakanlığı olarak birlikte gece gündüz demeden 24 saat nasıl daha iyi hizmet edebiliriz diye bir değerlendirme yaptık ve yeni yeni projeleri sizlerin hizmetine sunmaya karar verdik. İnşallah sizler için daha sağlıklı yarınlar olacak. Belediye Başkanlarımız, bizim medeniyetimizin tarihinde Şehr-ül Emin diye tarif edilir” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu; “Belediye Başkanlarımızın daha sağlıklı hizmet verebilmeleri adına sağlıklı birey, aile ve toplum oluşturabilmeleri için onların yanında olarak, onlarla birlikte kendi projelerimizi daha güçlü hale getirmek temennisiyle önümüzdeki dönemde inşallah bölgemizde daha nice güzel hizmetler yapacağız. Bu anlamda Halk sağlığı Merkezlerimiz 7 gün 12 saat halkımızın hizmetinde olacak ve içerisinde aile hekimleri, diş hekimleri, psikologlar, diyetisyenler ve kanser teşhis merkezi yer alacak. Öte yandan sağlıklı birey olarak hayatımıza devam etmemiz noktasında bu merkezlerimizde Cumartesi ve Pazar günleri alanında uzman arkadaşlarımız; çocuklarımıza, gençlerimize ve ailelerimize bilgilendirme ve eğitim seminerleri verecek. Görüldüğü gibi, sağlık alanında Türkiye, dünyada örnek gösterilen bir ülke haline gelmiştir” dedi.

Yakın zaman önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Ümraniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin hayırlı olmasını dileyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Biz diyoruz ki ‘milletle beraber yürüyeceğiz, millet için varız, milletin hayallerinin öncülüğünü yapacağız.’ Yaklaşık 14 yıldır bu yolculuğu yapma gayreti içinde olduk. Milletin güçlü yürüyüşünden rahatsız olan birçok ülkenin yanı sıra, ülke içinde de bazı kesimler bulunuyor. Hoşgörü, ilim, irfan, hak, adalet, barış ve huzur anlayışıyla dünyaya 500 yıl medeniyet sunmuş bir milletin mensuplarıyız. Bugün dünyanın da en çok ihtiyacı olan huzurdur, barıştır. Bu medeniyetin mensupları hem ülkesinde hem bölgesinde hem de dünyada adaletten, hukuktan, huzurdan, barıştan yana bir güçlü yolculuğu Allah’a şükürler olsun ki 14 yıldır cumhurun başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Bakan Müezzinoğlu: “Ne zaman Ümraniye’ye gelsem, Hasan Can kardeşimle ya bir açılış yapıyor, ya da bir hizmetin temel atma törenini yapıyoruz. Hizmete açılan tüm bu eserlerin hayırlı olmasını diliyorum ve Hasan Can kardeşime, yönetimine yapmış olduğu hizmetlerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından hizmete açılan Dudullu Halk Sağlığı Yaşam Merkezi için kurdele kesimi gerçekleştirildi ve protokol açılışı yapılan binayı gezdi. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na günün anlam ve önemine binaen Meslek Edindirme Kurs Öğretmenleri tarafından yapılan, üzerinde besmele-i şerif yazan tezhip süslemeli hat tablosu takdim etti.

selyus