Ana Sayfa GENEL SAĞLIK 17 Haziran 2015

Üsküdar’da yapılan denetimlerde istenmeyen görüntüler

Üsküdar Belediyesi Zabıta ve Ruhsat Müdürlüğü ekipleri Ramazan öncesi, ilçedeki fırınlara ve gıda imalatı yapan firmalara yönelik denetimlerini sürdürüyor. Denetimlerde zaman zaman istenmeyen görüntüler ortaya çıktı.

Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, gıda mühendisleri ve zabıta ekipleriyle birlikte Bulgurlu ve Cumhuriyet Mahallelerinde üretim yapan fırın ve gıda imalatı yapan işletmelere denetim gerçekleştirdi.

Sabah saatlerinde başlayan denetimlerde, 5 fırın, 2 pastane ve unlu mamul üretimi yapan işletmeler, ruhsat ve hijyen kontrolünden geçti. 18 maddeden oluşan asgari şartları yerine getirip getirmedikleri incelenen işletmelerde, yerine getirmedikleri her şart için 108 lira para cezası kesildi.

“AMAÇ HALKIMIZIN SAĞLIĞINI KORUMAK”

Denetimler öncesi açıklama yapan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı, vatandaşın içinin rahat olması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, ”Biz Üsküdar Belediyesi olarak gıda üretimi yapan tesisleri özellikle fırın ve unlu mamul üretimi yapan yerleri denetliyoruz. Bunda amacımız halkımızın sağlığını korumak. Aynı zamanda çalışanların iş güvenliğini kontrol ediyoruz. Ayrıca ramazan ayı yaklaşıyor. Halkımızın Ramazan ayını içi rahat bir şekilde geçirmesini sağlamak istiyoruz. Bu denetimler sonucunda iş yeri sahipleri daha iyi faaliyetlerini sürdürecekler” dedi.

DURUM PEK İÇ AÇICI DEĞİL

Yapılan denetimler sonucunda durumun pek iç açıcı olmadığını söyleyen Üsküdar Belediyesi Gıda Mühendisi Aysu Aydın, işletmelerin mesafe kat etmesi için çabaladıklarını ifade etti.

İşletme şartlarının asgari olduğunu belirten Aydın, fırınlardan çok abartılı talepte bulunmadıklarını söyledi. Aydın, ”Bizim denetimlerimiz her gün devam ediyor. Ramazan dolayısıyla da sıklaştırdık bu denetimleri. Sabahtan beri gittiğimiz yerlerde sizlerinde şahit olduğu gibi hoş olmayan durumlarla karşılaştık. Biz asgari şartları istiyoruz. Çok fazla abartılacak şartlarımız yok. İşletmelerde istediğimiz şartlar, un depolarında havalandırma sistemini sağlamaları, hamur hanelerde direk açılan yerler var. Bunları engellemelerini istiyoruz. Havalandırma olmayınca birçok problem oluyor. Kişisel hijyen kurallarına uymuyorlar. Tuvaletlerde kağıt havlu uygulaması yok. Bunların uyarılarını yapıyoruz. Gramaj kontrollerimiz oluyor. Rutin bir şekilde kontrollerimize devam ediyoruz. Genel görünüm çok iyi değil” diye konuştu.

EKSİĞİ OLAN FIRINLARA TESPİT TUTANAĞI

Sağlık koşullarını yerine getirmeyenler hakkında tespit tutanağı hazırlandı. Kontroller sırasında sağlıksız üretim yapan, personeli yetersiz olan ve makinelerin temizliğinde eksiklikler tespit edilen fırınlara ceza ve ihtar tutanağı düzenlendi. Belediye yetkilileri, fırıncılara eksiklerini gidermek için 3 gün ile 15 gün arası süre tanıyor. Bu zaman zarfında gerekli çalışmaları yapmayanlara kapatma dahil cezai yaptırımlar uygulanacak.

Etiketler:
selyus