Ana Sayfa SAĞLIK 20 Ocak 2015

Kemal Memişoğlu basınla buluştu

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu ekibiyle birlikte basınla tanışma ve istişare toplantısı yaptı.

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu ekibi: İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Yavuz Baştuğ, Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Tunçay Palteki,  Mali Hizmetler Başkanı Vural Karakılıç ile birlikte basınla tanışma ve istişare toplantısı yaptı.

Samimi bir havada geçen toplantıda öncelikli gündemi önlem amaçlı boşaltılan Haydarpaşa Numune Hastane Poliklinikleri oluşturdu.

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği’nin, sağlık hizmetlerine kazandırdığı öncü uygulamalar hakkında bilgilendirmek ve önerileri istişare edebilmek için basınla yemekli toplantıda buluşan Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları önemli hizmetleri sunum halinde anlattı.

HASTANELER ONLİNE TAKİPTE

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu’nun konuşmalarının satır aralarında dikkatimizi çeken önemli konular oldu. Bunlardan bir tanesi, hastane birliğine bağlı hastanelerde online olarak, kaç hasta beklemekte, kaç hasta muayene oldu, kaç hasta ameliyat oldu, kaç hasta acile girdi, kaçı gerçek acil, kaçı nereye sevk edildi vs. tüm bu bilgileri canlı olarak yetkililer takip edebilmekte.  Doç. Dr. Memişoğlu, ayrıca yeni yapılan ve bitirilmek üzere olan Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi ile inşaatı başlayan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi hakkında detaylı bilgiler aktardı.

YENİ FİZİK TEDAVİ MERKEZİ GÜNDEMDE

Yetersiz hizmet veren Erenköy Fizik tedavi Merkezi ile ilgili sorduğumuz soruyada çok net ve açık bir şekilde cevap veren Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, “Bu fizik tedavi merkezimizin yetersiz olduğunu bizde biliyoruz. Burada sadece 30 hastayı yatırabildiğimiz için vatandaşlarımızın talepleri için yoğun bir bekleme süresi oluyor. Bu sorunu aşabilmek için kısa vadede Ümraniye de bir iyileştirme yaptık. Orta Vadede de 300 yataklı bir fizik tedavi merkezini hayata geçirmeyi düşünüyoruz” dedi.

POLİKLİNİK BÖLÜMLERİNİN HASAR NEDENİYLE DEĞİL, TEDBİR AMACIYLA BOŞALTILDI

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Haydarpaşa Numune Hastanesi’nin poliklinik bölümlerinin hasar nedeniyle değil, tedbir amacıyla boşaltıldığını belirtti. Memişoğlu, “İnşallah birkaç gün içinde binada yeniden hizmet vermeye devam edeceğiz” dedi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, organize ettiği tanışma ve istişare toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin poliklinik binasında oluşan çatlak nedeniyle binanın boşaltılmasıyla ilgili konuşan Memişoğlu, binanın hasardan dolayı değil, tedbir için boşaltıldığını söyledi. Memişoğlu, “Dün akşam genleşme derzi dedikleri bölümlerde bir hareketlenme oldu ki bu hareketlenme beklenen bir şey. Ama biz önlem için herhangi bir sıkıntı olmasın diye, milyonda bir ihtimal de olsa insanlarımızın güvenliği açısından kısa bir süre için hizmetimizi o binada durdurduk. Ama poliklinik hizmetimiz ana binalarımızda sürüyor” dedi.

Bugün gerekli incelemelerin yapıldığını kaydeden Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, “Poliklinik hizmetinde bir duraksama olmaması için elimizden geleni yaptık. Bu konuda birkaç gün biraz sıkışıklık olacaktır. Binamızda gözüken herhangi bir hasar, yıkılma söz konusu değil. Yalnızca genleşme derzlerindeki hareketlilik bizim güvenliği daha almamızı gerektirir. Yoksa binada yapısal bir hasar yok, zaten yeni yapılmış bir bina. Ancak zemin etütleriyle birlikte inşaatın etkisine bakılacak, hocalarımız ve teknik elemanlar değerlendirecek. İnşallah birkaç gün içinde binada yeniden hizmet vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Etiketler:
selyus