Ana Sayfa KİŞİSEL SAĞLIK 29 Ekim 2015

Çekmeköylü çocuklar gözlüklerine kavuştu

Çekmeköy Belediyesi ve Kadıköy Şifa Sağlık Grubu işbirliği ile yapılan ücretsiz göz taramasında görme bozukluğu tespit edilen çocuklar gözlüklerine kavuştu.

Çekmeköy Belediyesi ve Kadıköy Şifa Sağlık Grubu işbirliği ile yapılan ücretsiz göz muayenesinde maddi durumu yetersiz 50 çocuk muayene edildi. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şehvar Nefesoğlu tarafından yapılan kontrol sırasında görme bozukluğu tespit edilen çocukların tedavi süreçlerini hastane ve Essilor firması ile çalışan Ipek, Isbir, Merve ve Opak Optik üstlendi. Kontrol sonrası bilgilendirilen ailelerin de çocukların hastalıklarının farkında olmadığı görülürken, çocukların gözlük ve lens ihtiyaçları firmalar tarafından temin edildi.

Çekmeköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından misafir edilen ailelere çocuklarının göz sağlığı hakkında bilgi verildi. Bilgilendirme sonrasında çocuklara numaralı gözlükleri ve çocuklara özel olarak üretilen güneş gözlükleri takdim edildi. 1 çocuğa lens takıldı. Çocukların 6 ayda bir kontrolleri yapılacak.

selyus