Ana Sayfa KİŞİSEL SAĞLIK 21 Temmuz 2018

Doktoru hastanelik ettiler!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta muayene eden Doç. Dr. Aytekin Kaymakçı, sıra bekleyen hasta yakını tarafından darp edildi. Bilgisayarlı tomografisi çekilen Kaymakçı, beyin cerrahisi servisine yatırılarak müşahede altına alındı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aytekin Kaymakçı, Çocuk Cerrahisi Polikliniğinde hasta muayene ettiği sırada, kapıda bekleyen hasta yakınları arasında kavga çıktı. Kapıya çıkarak hasta yakınlarına, sırası geleni muayene ettiğini söyleyen Doç. Dr. Kaymakçı, kavgaya karışan bir hasta yakını tarafından önce hakarete maruz kaldı, ardında da yabancı cisimle saldırıya uğradı. Saldırıya uğrayan Kaymakçı, alnında, yüzünde ve göz çevresinde morluklar oluşarak kafa travması geçirdi. Hastanede bilgisayar tomografisi çekilen Kaymakçı, tedavi yapılarak beyin cerrahi servisine yatırılıp, müşahede altına alındı.

Saldırı ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, “‘Doktor’ ve ‘şiddet’ kavramlarını bir arada zikretmekten hicap duyarak öğretim üyemiz Doç. Dr. Aytekin Kaymakçı’ya yapılan vahşi saldırıyı kınıyorum” dedi.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir hasta yakını tarafından saldırıya uğrayan Doç. Dr. Aytekin Kaymakçı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Sağlık personelimize yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz” denildi.

Sağlık Bilimler Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir hasta yakınının saldırısına uğrayarak darp edilen Doç. Dr. Aytekin Kaymakçı ile ilgili İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Eski Başhekimlerimizden Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Polikliniği sorumlusu Doç. Dr. Aytekin Kaymakçı, bir hasta yakını tarafından saldırıya uğramış, hekimimiz yaralanmıştır. Hekimimizi darp eden sağlıksız kişinin hukuk çerçevesinde karşılığını görmesi için her türlü çabayı göstereceğiz. Milleti için fedakarca hizmet eden, gece gündüz demeden özveri ile çalışan sağlık personelimize yapılan saldırıyı esefle kınıyoruz” denildi.

İlginizi çekebilir

Beyin Kontrolü

Beyin Kontrolü

selyus