Ana Sayfa KİŞİSEL SAĞLIK 30 Kasım 2015

Esenler Belediyesi anne adaylarını bilinçlendiriyor

Esenler Belediyesi’nin öncülüğünde yürütülen sağlıklı ve rahat bir doğum için Esenlerli anne adaylarına yol gösteren “Anne Oluyorum” projesi kapsamında verilecek eğitimlere katılmak isteyenler için başvurular başladı.

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Anne Oluyorum” projesinin 4. etabının tamamlanmasının ardından 5. etap için kayıtlar başladı.

İlçede yaşayan anne adaylarına yönelik gerçekleştirilen proje ile anne adayları, 1 ay sürecek “Sağlıklı Gebelik ve Sağlıklı Çocuk” adlı eğitim programına katılarak, doğum öncesi ve sonrasında bilgi sahibi olacaklar ve çocuk yetiştirme tutumları ile ilgili akıllarındaki soru işaretlerini giderme fırsatını yakalayabilecekler.

SAĞLIKLI GEBELİK – SAĞLIKLI ÇOCUK

Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görevli psikologlar tarafından verilecek eğitimlerin ilk haftasında; gebelik sürecinde yaşanan ve yaşanması muhtemel fizyolojik ve psikolojik değişimler, hormonâl değişimin o döneme özgü yarattığı ruhsal değişim ve gebeliği etkileyen çevresel ve genetik faktörler anlatılacak. Bu dönemde baba adayının da, annenin yaşadığı değişim sürecine dahil olmasının öneminden bahsedilecek. İkinci haftada ise anneler,  lohusalık, anne sütünün önemi, 0 – 6 yaş dönemi çocuk gelişimi ve sağlıklı aile içi iletişim konularında bilgilendirilecekler. Üçüncü haftada Esenler’deki hastanelerde görev yapan kadın doğum uzmanları, anne adaylarına sağlıklı bir gebelik geçirmek için yapılması gerekenleri anlatacak. Eğitimlerin dördüncü haftasında ise anne adaylarına sağlıklı gebelik ve doğum için Esenler Belediyesi Spor Kompleksi’nde egzersizler yaptırılacak. Eğitimlerin sonunda eğitime katılan anne adayları, bebekleri için gösterdikleri hassasiyeti onlara bırakacakları “Anne Oluyorum” belgeleri ile taçlandıracaklar.

BAŞVURULAR İÇİN ARAYIN!

“Anne Oluyorum” eğitim programına katılmak isteyen ve hamileliğinin 5’inci ayında olan tüm anne adayları, 444 00 73 (7308 dâhili) numaralı telefonu arayarak başvurularını yapabilir ve detaylı bilgiye ulaşabilirler. 

selyus