Ana Sayfa SAĞLIK 16 Ocak 2015

Ümraniye’ye yoğun bakım ve endoskopi merkezi

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin modern yoğun bakım ünitesi ve Endoskopi merkezi düzenlenen bir törenle açıldı.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin modern yoğun bakım ünitesi ve Endoskopi merkezi düzenlenen bir törenle açıldı. Törene, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Kamil Özdil, hastanenin doktorları, yöneticileri ve davetliler katıldı.

 

İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, “Genel Sekreterliğimiz bünyesinde faaliyet gösteren tüm Sağlık Tesislerinde; çağdaş, güvenilir, çevreye duyarlı, hasta haklarına saygılı, çalışanların memnuniyetini önemseyen, kaliteli hizmet verilmesini sağlayan, yenilikçi ve sürekli kendini geliştiren tıbbi, idari ve mali hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturmaya çalışıyoruz. Hastanemizin yeni açılan bölümlerinin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

“HASTANEMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM’’

Açılış öncesi bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Türkiye’nin sağlık politikasına Ümraniye’den yetişmiş olan çok değerli hocalarımız da yön vermeye devam ediyor. Başta Sayın Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere, değerli hocam Sağlık Bakanlığı Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş ve Müsteşar yardımcısı Şuayip Birinci Bey’e böyle bir kader birliği yaparak, birlikte Türkiye’ye hizmet etmelerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün açılışını yaptığımız yoğun bakım ünitemizin ve Endoskopi merkezinin Eğitim Araştırma Hastanemize hayırlı olmasını diliyorum. Yakın bir zamanda yeni hastane bölümlerimiz de inşallah hizmete girecek. Birçok yeni yapıyla birlikte çekim merkezi haline gelen Ümraniye; 29 Mayıs Üniversitesi ve dev camii yapımının tamamlanmasının ardından farklı bir atmosfer kazanacak. Zaten bir çekim merkezi olan İlçemizde, hastaneye bugüne kadar karınca kararınca hizmeti dokunan bir Belediye Başkanı olarak sadece hastanemize değil, sağlık ocaklarıyla başladığımız aile hekimliği ile hizmet kervanına da katkı sağlayarak, hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

“HASTANEMİZ SON 10 YILDA BÜYÜK DEĞİŞİMLER YAŞADI”

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, “Ümraniye’de geçen 10 yılda çok büyük değişimler yaşandı. Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesine, Başhekim olarak atandığımda, burada ameliyat edilmeyen, otoparkında 4 aracı bulunan, hastası bulunmayan bir hastaneydi. Böyle bir hastanede terk edilmiş imajı vardı. İşe öncelikle iyi doktorlar, iyi hemşireler, iyi bir personel ile başladık ve her yerini lime lime işledik ve buraya kadar geldik. Öte yandan Belediye Başkanımız Sayın, Hasan Can’a desteklerinden ötürü teşekkürlerimizi sunuyorum. Ayrıca Hastanemize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Hasan Can ve protokol, Modern yoğun bakım ünitesi ve Endoskopi servisinin açılış kurdelesini birlikte keserek yoğun bakım ünitesi ve Endoskopi bölümünü gezdi.

Etiketler:
selyus