Ana Sayfa SİYASET 18 Şubat 2014

Aday toparlanana kadar seçim biter

CHP Çekmeköy adayı Seyfettin Yıldırım, ilçe binasına geldiğinde Hüseyin Sipahi lehine sloganlarla karşılaşınca şok oldu. Aday toparlanana kadar atı al

Aday toparlanana kadar seçim biter

CHP Çekmeköy adayı Seyfettin Yıldırım, ilçe binasına geldiğinde Hüseyin Sipahi lehine sloganlarla karşılaşınca şok oldu. Aday toparlanana kadar atı alan Üsküdar’ı geçer.

Çekmeköy’de belediye başkan adayını atama yöntemiyle de olsa nihayet belirleyen CHP, sonunda halkın karşısına bir aday çıkardı. Başkan adayı Seyfettin Yıldırım, her ne kadar Hüseyin Sipahi gibi halkın beklediği bir isim olmasa da bu akşam ilçe binasına gelerek partililerle buluşup tanıştı. İlçe binasına gelişte partili gençlerin, “Herkes olmuş başkan, bizimkisi aşktan seviyoruz seni Hüseyin başkan” sloganları ile karşılanan Seyfettin Yıldırım, apar topar ilçe başkanı Murat Cirav’ın odasına alındı.
Daha sonra Hüseyin Sipahi ve Murat Cirav’ın koluna girerek aşağıya indirip otobüsün üzerine çıkarttıkları başkan adayı Seyfettin Yıldırım, heyecan içerisinde kısa bir konuşma yaparak partilileri selamladı. Sözleri sık sık Hüseyin Sipahi için atılan sloganlarla kesilen Yıldırım, “Sipahi’yi benden çok sevemezsiniz” diyerek gençleri yatıştırmaya çalıştı.

Konuşmasında AK Parti’li Çekmeköy Belediyesi’nin yapmış olduğu güzel hizmetler de olduğunu ancak kötü işlerin de önce Allah’a sonra halka havale edilmesi gerektiğini söyleyen Yıldırım’ın sözleri partililer tarafından tuhaf karşılandı. Yıldırım’ın ayrıca, “20 yıldır Çekmeköy’de işadamıyım. Hüseyin Sipahi ile bu vesile ile tanışma fırsatı buldum” demesi de partililerce yadırgandı. Yıldırım’ın konuşmasını yetersiz bulan birçok partili atama yöntemiyle belediye başkan adayı belirlenmesinin ardından şimdi kara kara düşünmeye başladı.
Alanda coşku dolu bir konuşma yaparak Yıldırım’a destek veren Hüseyin Sipahi ise, “Benimle aranıza girmeye kimsenin gücü yetmedi yetmeyecek. İki kolumu da kesseler kanım Çekmeköy akacak. Çünkü ben geçen seçimde Çekmeköylü her iki vatandaştan birinin oyunu almış ve % 44’le sandıkta bin bir hileyle seçim kaybetmişim. Ben bu geminin kaptanıyım ve sonuna kadar terk etmeyeceğim. Bundan sonra da buradayım ve herkesin adayımız Seyfettin Yıldırım’ın etrafında kenetlenerek Çekmeköy’ü almasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Sipahi, kendisinin aday yapılmaması hakkında da konuştu ve haksızlığa uğradığını bir kez daha yineledi. Daha sonra Seyfettin Yıldırım ve Murat Cirav’la birlikte otobüsün üzerinde Çekmeköylüleri selamlayan Sipahi, uzun süre Şahinbey Caddesi’nde vatandaşlarla birlikte oldu. CHP Adayı Seyfettin Yıldırım’ın partililerle buluşmasına CHP’nin diğer aday adaylarından sadece Mehmet Yeşilyurt’un katılması da “Asıl CHP’liler burada koltuk peşindekiler nerede” diyen bazı partililer tarafından eleştiri konusu oldu. Şimdi gözler yarın belirlenecek olan belediye meclis üyesi listesinde.

Yerel Gazete

Etiketler:

İlginizi çekebilir

İstanbulluları yürekten…

İstanbulluları yürekten…

selyus