Ana Sayfa SİYASET 24 Şubat 2014

CHP, Kadıköy’de kadını yok saydı

Çağdaşlık ve kadın söylemlerini sürekli kullanan CHP, Kadıköy’de belediye meclis üyesi aday listesinin ön sıralarında kadını yok sayarak ilk sıralarda

CHP, Kadıköy’de kadını yok saydı

Çağdaşlık ve kadın söylemlerini sürekli kullanan CHP, Kadıköy’de belediye meclis üyesi aday listesinde kadını yok sayarak ilk sıralarda yer vermezken, AK Parti, Kadıköy’de ilk sıralarda üniversite mezunu 3 bayana yer verdi.

Kadıköy’de yerel seçim heyecanı her geçen gün daha da artıyor. Türkiye’nin kültür seviyesi en yüksek özel ilçelerinden Kadıköy’de seçmen, belediye başkan adayları ile belediye meclis üyesi adaylarını yakından takip etmeye başladı. Özellikle adayların öz geçmişi ve projelerini inceliyorlar. AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Av. Hurşit Yıldırım 25+1 projesiyle, CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Aykurt Nuhoğlu “Aklımdaki Kadıköy” sloganıyla seçimlere giriyorlar. Her iki adayın meclis üye aday kadrosu ağırlıklı üniversite mezunlarından oluşuyor. Seçmen, ayrıca belediye meclis üyesi adaylarını da mercek altına aldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun adaylarda genç ve kadına önem vereceğiz açıklamasının altının boş olduğu Kadıköy’de ki listelere yansıdı. Çağdaşlık ve kadın söylemlerini sürekli kullanan CHP, Kadıköy’de belediye meclis üyesi aday listesinde ilk sıralarda bayan koymazken, AK Parti ilk sıralarda üniversite mezunu 3 bayan adaya yer verdi. Bu arada CHP, Kadıköy’de gençlere ön sıralarda yer vermezken, AK Parti Kadıköy’de ön sıralara 4 genç adayı değerlendirdi.

AK Parti Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Adayları
Ömer Şahan
Göksel Öksüz
Münire Barçın Kayaman
Emin Ali Önder
Hasan Tek
Elif Lale Bilgili
Osman Korkmaz
Nükhet Şahin
Ertuğrul Müyesseroğlu

CHP Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Adayları
Hakkı Sağlam
Hüseyin Sağ
Soydan Akan
Uygur Çakmak
Mesut Kösedağ
Ahmet Timurlenk
Kemal Ceylan
Cihat Eşrefoğlu
Murat Düzgün

Etiketler:
selyus